Blogolj!

Egy legenda, retró és megelevenedett irodalom


Sűrű hétvége előtt állunk most is, ugyanis ha valaki ügyes, akkor elcsíphet egy legendát, játszadozhat kedvére és még egy irodalmi klasszikus is életre kelhet a szeme előtt.

November 25-én nemcsak jól ismert dallamok csendülnek fel a Papp László Sportarénában, hanem egy igazi legenda koncertjének is a részesei lehetnek a rajongók. Andrea Bocellit  több mint húsz éve a legkedveltebb és világszerte legnagyobb érdeklődésnek örvendő sztárok egyikeként tartják számon. Szombaton pedig bárki megbizonyosodhat arról, hogy az évtizedek alatt cseppet sem kopott meg világhírű hangja.

Bár merőben más műfaj, de ugyanúgy zene és ugyanúgy rengeteg embert vonz a szombati Total Dance Festival. A Hungexpon felpörgetik a lemezeket, és őrült hangulattal várják azokat, akik sikítva tombolnak, ha felcsendül egy igazi retró szám. Ebből lesz is bőven, hiszen exkluzív világsztárok, a ’90-es évek legnagyobb magyar sztárjai, hatalmas tánctér, kiemelkedő hang- és látványtechnika, táncosok és lézershow garantálja a bulit. Ráadásul az egykori sztárok, Dr. Alban, East 17, Captain Hollywood Project, TNT, UFO és Náksi zúzzák egész este.

Játékmesterek, figyelem! A hétvége nemcsak a koncerteké, hanem a játékoké is. A Társasjátékok ünnepe lehetőséget ad, hogy a látogatók minél több társasjátékot próbáljanak ki, ízelítőt kapjanak a társasjátékok világából, segít eligazodni a hatalmas kínálatban. Egyaránt élménydús program azoknak, akik már igazi társasjátékosok és azoknak is, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával, vagy most fedezik fel ismét.

A következő napokban a kilencvenes évekbeli buli mellett még messzebbre is el lehet jutni. A november 26-ig tartó kiállításon a Párizs és Budapest közötti képzőművészeti kapcsolatok kerülnek a középpontba az 1880-as évek végétől az 1960-as évekig a Virág Judit Galériában. A köz-és magángyűjteményekből válogatott festmények és szobrok közül számos olyan látható a kiállításon, amelyet most láthat először a nagyközönség. Korabeli filmrészletek, kollázsok, plakátok, folyóiratok és újságok is megtekinthetők.

November 30-ig bárki magára öltheti Vitay Georgina ruháját, a Matula diákjaként. Szabó Magda születésének 100. és halálának 10. évfordulója alkalmából minden az Abigélről szól a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállításban. A televízióban használt kellékekkel és díszletekkel berendezett kiállításon idézik meg a Matula Református Gimnázium hangulatát. Meg lehet ismerni a film kulisszatitkait és az eredeti jelmezeket is ki lehet próbálni. Az MTVA Archívumának jóvoltából az írónővel készült riportok és filmrészletek teszik teljessé az élményt az Abigél – Szabó Magda 100 interaktív kiállításon.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/45132/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?