Blogolj!

Láss, hallgass, ünnepelj!


Sűrű lesz a hétvége, de természetesen mi nem bánjuk. Sőt! Változatosságon, pörgésen és ünneplésen lesz a hangsúly.

November 14 és 19 között a 14. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentum Filmfesztivált lehet elcsípni, ahol 43 országból több mint 100 filmet vetítenek Budapesten és november 23. és 25. között pedig Pécsen és Szegeden. Rengeteg sors, emberi történet és téma, amiről érdemes beszélgetni is, így a filmek mellett meghívott vendégekkel is lehet dumálni a látottakról.

November 17-e a klasszikus zenéé, és a klasszikus zenekedvelőké, ugyanis a zene éjszakáján nyolc olyan belvárosi klubba, kocsmába, kávéházba, bárba költözik be ideiglenesen a klasszikus zene, ahol nem is várnánk. Ilyen lesz például a Szimpla, a Tesla, a Kék ló, vagy a Jelen. Érdemes tehát bevenni a belvárost, és különleges helyeken elcsípni a különleges koncerteket!

November 18 a különleges nedűké. Hiszen ki ne szeretné a finom borokat, nem igaz? Szombaton átadhatjuk magunkat a szenvedélynek, ugyanis a Mitiszol fesztiválon jobbnál jobb borok sorakoznak majd. a Kárpát–medence természethű borászait tömörítő Terra Hungarica tagjainak, közel 30 bortermelőnek legújabb tételeit lehet majd végigkóstolni, de lesznek Európa több borvidékéről is szakértők.

A vasárnapra időzített WAMP Design Vásár jelmondata az „Alkossunk együtt!”, ami azt jelzi, hogy kézzel készített áruk között lehet majd kutakodni a Millenáris Parkban, illetve te sem maradsz ki a jóból, hiszen magad is elkészítheted azt, amit szeretnél. Kézműveskedésre fel!

De a vasárnap igazi főszereplője a főváros, hiszen Budapest alapítását ünnepeljük. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének alkalmából pedig a Bálna vár mindenkit egész nap, ahol  szerepet kap az egészség, művészet, sport, gasztronómia és minden, amit Budapestről tudni illik, tudni érdemes, és szórakoztató megtudni. Állomásról állomásra haladva izgalmas betekintést nyerhetnek a versenyzők a főváros működésébe is. Emellett természetesen a kicsikre és nagyokra is gondolva koncertek és előadások lesznek.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/44870/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?