Blogolj!

Előbb jön a karácsony


Még nem igazán van karácsonyi és téli hangulat, hiszen bő egy hónap van még az ünnepekig, de a hangolódást már most el lehet kezdeni.

November 10-től hivatalosan is beindul a karácsonyi szezon, hiszen Budapest egyik legnagyobb és legszebb karácsonyi vására megnyitja a kapuit a Vörösmarty téren. Egészen december 31-ig lehet élvezni a gasztronómiai csodákat, a kézműves és iparművészeti termékeket az elmaradhatatlan ünnepi műsorokkal fűszerezve.

A Római sem marad ki a jóból, hiszen november 11 és 12 között Hütte Partyt szerveznek a vízparton, a Kupak és Dugó Bárban. A tél közeledtével pedig nemcsak a hangulat, hanem a helyszín is feldobja a vendégek kedvét, amit a zene és játékok is fokoznak majd.

Viszont ha csak egy kis nosztalgiára vágyódik valaki, aki ráadásul a filmek szerelmese, az most megtalálhatja a számára megfelelő programot november 11-én. Az újpesti Zsilipben az 1982-es Ridley Scott-féle Szárnyas fejvadásszal lehet elmerülni a replikánsok sötét világába nem mellesleg Harrison Ford társaságában.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának utolsó napjait ég el lehet csípni, hiszen a szeptember 25-én startoló feszt november 12-én véget ér. A programok tizenegy központi témakörhöz kapcsolódnak, amelyek közül nyolc a nagyközönségnek, egy-egy a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. 

A Magyar Nyelv Napját sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen november 13-án itthon és a határon túl is programok várnak mindenkit. Budapesten a Parlamentben és többek között Nagyszalontán is műsorral készülnek a gyerekek, akiknek száma évről évre csak nő: az első évben ezer, a másodikban 5000, a harmadikban több mint tízezer, a negyedikben a visszajelzések szerint 20.000 körüli gyermek vett részt a közös ünneplésben. Az ötödik alkalommal ezt a számot is túlszárnyalva, egyre többen kapcsolódnak be a Kárpát-medencén kívül élő magyarok is.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/44609/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?