Blogolj!

Mindent a szemnek és a fülnek

November első hétvégéje most elsősorban a film- és zenerajongóknak kedvez, mivel számos izgalmas vetítés, filmfesztivál lesz és igazi gigaslágerek is felcsendülnek.

Igazi őszi programokat kínál a következő pár nap, a hideg elől lesz hová bújni, miközben remekül lehet szórakozni is. November másodika és ötödike között rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont az Urániában, a Francia Intézetben és a Corvinban. Az idén 60 éves Filmarchívum több mint 70 ezer filmet, félmillió fotót, több tízezer plakátot, díszlet- és jelmeztervet, valamint több mint egymillió dokumentumot őriz. A Magyar Nemzeti Filmalap tíz évre szóló Nemzeti Digitalizálási és Filmfelújítási programot indított el a nemzeti filmvagyon filmjeinek restaurálása érdekében. Az első évben Fábri Zoltán teljes életműve, Radványi Géza Valahol Európában és Enyedi Ildikó Az én XX. századom című alkotásai, valamint Dargay Attila animációs filmjei kerültek a programba. 

Aki nyáron szerette a város felett nézni a filmeket a Budapest Rooftop Cinema keretein belül, az most se csüggedjen, mivel – ha nem is a szabad ég alatt – a programsorozat folytatódik. A Magyarok a földszinten című kezdeményezés az Art+Cinemába költözik a hideg hónapokra, ahol A Budapest Boulevard Cinema ART+ Underground sorozata minden héten újabb és újabb klasszikus vagy friss kultfilmmel várja a nézőket: elévülhetetlen remekművek, megunhatatlan vígjátékok, de akár kultikussá vált trash movie-k is terítéken lesznek. November harmadikán a Jupiter holdja van soron.

Film, film hátán: az Országos Rajzfilmünnep elsősorban a kicsiknek kedvez, ahol november 3-5 között 60 helyszín, 350 program szórakoztatja a gyerekeket és nem utolsó sorban természetesen a felnőtteket. Gyerekprogramok, halloween buli, játszóház és még sok-sok móka országszerte!

Kicsit eltávolodva a filmektől, de még maradva a szórakozásnál: ki ne játszott volna régen (vagy akár még mindig) videójátékokkal, vagy a jó öreg flipperrel? Az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás a régi korokat hozza vissza immár második alakalommal november 3-5 között. A helyet a Dürer Kert adja, a játékos kedvet pedig a látogatók. Az esemény mintegy 250 népszerű gépet (flippereket, videó- és egyéb játékokat) mutat be – kivétel nélkül szabadjátékra állítva – a játéktermek történelmének évtizedeiből.

Film és játék után pedig legyen egy kis zene is. A Queen zenekar vitathatatlanul a 20. század egyik legmeghatározóbb formációja volt, így nem csoda, hogy még most, 2017-ben is rengeteg rajongója van. Bár Freddie Mercury nélkül, de a Queen még mindig koncertezik, és november 4-én nálunk is fellép a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a felcsendülnek a régi kedvencek, ismerős slágerek., ahol mindenki egy emberként kiálthatja: We Are The Champions!

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/44326/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?