Blogolj!

Tökölés helyett tök és fesztivál


Hideg van és köd, rossz idő, de pont erre van a Halloween, ami manapság már egyre jobban begyűrűzik itthonra is. Hiszen mindig kell indok a bulira, a beöltözésre, nem is beszélve a jobbnál jobb töklámpásokról, amik ezen a hétvégén ellepik majd a várost.

Tököljünk egy kicsit hétvégén, de ez ne jelentse azt, hogy otthonmaradunk. Október 27-én, vagyis pénteken az Ankert is csatlakozik a halloweeni életérzéshez és különleges tökdíszítést leshetsz el profiktól.

A tök és forralt bor marha jól kombináció a hűvös őszi napokra, így irány a Ráday utca október 28-án, mert elárasztják az utcát a gőzölgő italok és a narancsszínben világító faragott lámpások. Az igazi halloweeni hangulat és jókedv idén is beköltözik a belvárosba. Az éttermekben remek tökös ételekkel, italokkal, és élő zenével várnak mindenkit, a gyerekek pedig „csokit, vagy csalunk!” felkiáltással zsákmányolhatnak mindenféle finomságot az utca kávéházaiból.

A Hősök tere sem marad ki a jóból: szintén szombaton, azaz október 28-án Töklámpás Fesztivál lesz. Nemcsak a nagyszerű látványól és a saját, kézzel faragott tökökről, hanem jótékonyságról is szól ez az este, ugyanis aki a Hősök terére érkezik és visz pár konzervet, vagy tartós élelmiszert, azt a szervezők eljuttatják a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.

Ne feledkezzünk meg a belváros egyik legmeghatározóbb szórakozóhelyéről, a Gödör Klubról sem, ami idén 15 éves. A születésnap alkalmából pedig természetesen rengeteg program, kiállítás, koncert és kortárs tánc és színház, valamint irodalmi események csalogatnak továbbra is mindenkit a helyre október 26 és 29 között. A klub egy ideje áttette székhelyét az Erzsébet térről a közeli Király utcába. Király programok egy király helyen.

A hideg elől a legjobb hely a felmelegedésre és kikapcsolódásra a hétvégén tartott Cinema City Filmünnep. Az október 26 és 29 között tartó esemény során 790 forintért (2D vetítés) és 990 forint plusz szemüveg (3D vetítés) áron vásárolhat mindenki  jegyet több mint 50 különféle filmre, amelyek közül hatot premier előtt (például a Budapest Noirt), négyet premieren (pl.: Madame) mutatnak be. És ha szemfüles az ember, akkor ismert énekesekkel és színészekkel is lehet találkozni ebben a pár napban.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/44092/pics/lead_800x600.jpeg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?