Blogolj!

Agy- és lélektágítás felsőfokon


A hétvége megint tömve lesz programmal, a felhozatal pedig vegyes: lesz itt kultúra, fesztivál, zene és minőségi pihenés is. Tehát test, lélek és szellem egyaránt tud majd miből táplálkozni.

A Duna Palota őszi programjait érdemes lesz átböngészni, hiszen minőségi előadások és koncertek várják az érdeklődőket a következő hetekben. Október 7-én elvarázsolódhat bárki Hamupipőkével. A Noir Színház több alkalommal is előadja a mesejátékot a hónapban, tehát ha épp valaki lemarad róla, még nem jelenti azt, hogy ki is marad belőle.  A Duna Szimfonikusok október 6-án lépnek fel, ahol többek között Brahms művei hangzanak majd el.

Maradva még a zenénél, de kicsit más tálalásban: október 6 és 8 között a Hungexpo ad helyet a Budapest Music Exponak. Több tízezer kipróbálható hangszer és zenei eszköz, 300 koncert és hangszerbemutató, és szakmai előadások várnak minden zenefanatikust.

Ha október, akkor Oktoberfest Budapest a Kincsem Parkban. Csütörtöktől egészen vasárnapig tart a dínomdánom, vagyis rengeteg kaja és persze sör, sör, sör. Az idei évben különösen nagy hangsúlyt fektetnek a bajor hagyományok tiszteletére, így a fesztiválon különleges „Oktoberfest” étkeket lehet majd kóstolni. Olyan klasszikusokat, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke, sült csülök, bajor kolbászkák és természetesen a bajor perec, a Brezn. És persze nem maradhat ki a fesztivál hétvégéjén is számos ló- és agárversenyen sem.

Kicsit más, de ugyanolyan finomságok várnak minden ínyencet október 7 és 8 között a Sütnicake – sütemény és tortafesztiválon. A felhozatal mesés, ahogy a helyszín is: a Danubius Hotel Gellért ad helyet az édességeknek, idén leginkább olasz desszertekkel a középpontban.

A szellemi és testi táplálkozást is ki kell pihenni, erre pedig az egyik legjobb alkalom egy kis jóga a város egyik legszebb pontján, a Rudasban. Egy órás kikapcsolódás és ebéd is. A legjobb napindító program!

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/43218/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?