Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Művészet, művészet mindenhol

Ez a hétvége elsősorban a művészet, pontosabban a képzőművészet kedvelőinek kedvez, de ezen kívül természetesen a szokásos sokszínűség is jellemzi programokat.

És ha már művészetről beszéltünk, akkor csapjunk is bele: szeptember 29-én nyílik és november 5-ig tart a független kortárs művészeti színtér budapesti biennáléja, az OFF-Biennále Budapest, ami egy nemzetközi kortárs művészeti esemény, Magyarország legnagyobb civil, független művészeti kezdeményezése. Az OFF-Biennále alulról szerveződve, hálózatosan működik, művészek, alkotócsoportok, kurátorok, galériások és műgyűjtők együttműködésében valósul meg. Ennek a nyitóbuliját pedig még csütörtökön el lehet csípni az Impostorban.

Szeptember 28-tól október elsejéig Transzfer Nemzetközi Irodalmi és Társművészeti Fesztivál fő témája az utópia és disztópia lesz. A szervezők vendégül látják a műfaj ismert szerzőit, elkalauzolnak a tudomány világába. A fesztiválon fiatal médiaművészek munkái a művészet és technológia találkozásának lehetőségeit is bemutatják. Szakértők, szerkesztők, irodalmárok beszélgetnek arról, hogy mit és hogyan olvasnak majd a közeli és távoli jövőben, meghívott szerzők politológussal elemzik a tudományos-fantasztikus művek világrendjeit. 

És ha már tudomány, akkor Kutatók Éjszakája. Szeptember 29-én mindenki készüljön fel arra, hogy egy kicsit megmozgatja az agytekervényeit, ugyanis a kutatói pálya szépségeivel és nehézségeivel együtt, a természettudományokkal és a kutatói hivatás izgalmaival is megismerkedhet bárki.

És ha éjszaka, akkor kicsit már vizekre evezve, de éjszakai kalandtúra vár minden kalandort a Budakeszi Vadasparkban szeptember 29-én. A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg az izgalmat kereső állatbarátok.

Úgy tűnik, minden izgalmas program éjjel zajlik, ahogy az a pénteki pizsamaparti is, amit a Korda Stúdióba szerveznek. Az egész estés buli elsősorban olyan 7-13 éveseknek szól, akik nem bánják, ha hálózsákban éjszakáznak és hogy interaktív élményórán vesznek részt. 

Kávéimádóknak a vasárnap kedvez, ugyanis a Kávé Napja alkalmából a kellemes vasárnapi lazulás főszereplője a frissen gőzölgő koffeines ital lesz. Magyarországon 6. alkalommal szerveznek ilyen eseményt az Akváriumban. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/42953/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?