Blogolj!

Zsibongó Budapest


Ősz van, ez nem vitás, de az utcabálok és Budapest apró szegletei csak most élednek fel. Föld alatt és föld felett, utcán és rejtett helyeken, tereken vehetjük be a várost ezen a hétvégén.

A zsibongás igazi cirkuszt ígér, szó szerint. A Recirquel társulat pénteken, azaz szeptember 15-én a Müpába hozza el az álomszerű utazást hipnotikus erejű előadásával és extravagáns artistáival. A történet szerint az artistaművészek egy elveszett vándorcirkusz nyomába erednek, és az epizódszerű jelenetek során felfedezik saját személyiségük legmélyebb rétegeit is. 

Tizedik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát a Hősök terén szeptember 15 és 17 között. Budapest egyik legismertebb tere most is átalakul kicsit, ahol három napon át lovas-, fogat- és kocsitoló versenyek, Tüzes Vágta és táncház várja a látogatókat. Az eseményen 400 ló és 72 település legjobb lovasai mutatják meg tehetségüket.

Szintén péntektől vasárnapig vár minket az Édes Napok Budapest elnevezésű rendezvény, ami az édesszájú csokifüggőket célozza meg. A Szent István-bazilika tőszomszédságában, Budapest belvárosának legszebb részén találkozhat minden ínyenc a kreatívabbnál kreatívabb csokikreálmányokkal, édes különlegességekkel, jazz zenével, borokkal és az elmaradhatatlan street food ételekkel.

Szombati nap a barangolásé és a kalandoké. A Budai Vár pincerendszerét lehet csapatostul felfedezni, ahol hol borospincébe, hol labirintusba lehet keveredni. A Váraláfutás nevű esemény gyakorlatilag egy kétnapos kincskeresés, ahol élőbábus társasjátékokkal és akár a legbelső félelmeivel is szembe nézhet az ember. Kalandra fel!

Szintén szombat, de már a föld felett, pontosabban az utcán vár a fergeteg, hiszen két utcabál is lesz a városban. A Kazinczy utca nem először lesz zsibongó, és természetesen itt nem az éjjeli bulizókra gondolunk. Főszerepben az utcazene, változatos és az előző rendezvényekhez képest változatlan gyermek- és felnőtt programok, megújulás, illetve természetesen végtelen jókedv!

Ha Pesten, akkor Budán is kell lennie egy kis utcafesztiválnak, a Hadik utcabál pedig pont ilyen. Második alkalommal szervezik meg a kortárs írókkal és költőkkel megfűszerezett eseményt.

Az egyik legizgalmasabb kulturális program is elérkezett, ez pedig a Színházak Éjszakája. 35 színház, színpad, színfalak mögötti érdekességek, színművészek és színes programok egy éjen át szeptember 16-án. Egy este, amikor nem kell hét óra hét percig várni, hogy felgördüljön a függöny, egy este, amikor nincsenek nézők, csak résztvevők, egy este, amikor nem a színpadon, hanem a backstage-ben folyik a játék, egy este, ami csak rajtad múlik, mikor ér véget.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/42444/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?