Blogolj!

Toljuk meg a nyár végét!


Valószínűleg még hetekig jó idő lesz, de ennek ellenére mégiscsak ez az utolsó nyári hétvége, a strandok is lassan bezárnak, kiürül a Balaton környéke is… pont ezért viszont toljuk meg kicsit még a nyarat, ameddig lehet, hiszen programokból most sem lesz kevesebb.

Kezdhetjük rögtön egy kis keserédes nosztalgiázással, ha máris hiányzik a Balaton. A Corvintetőn ugyanis pénteken, azaz augusztus 25-én a szokásos Rooftop Cinema keretein belül a Balaton Methodot vetítik, ami egy igazi hangulatfilm a magyar tenger minden porcikájáról hazai előadókkal, emlékekkel és nagyszerű vizuális kirándulással.

Péntek éjjel nem csak a város fölött élvezhetjük a budapesti éjszakát, hanem az állatok között is. Augusztus 25-én az Állatkertek Éjszakája vár minden felfedezőt, aki az esti környezetben akarja meglesni a vadakat. A program már hatodik alkalommal csábítja a vendégeket a Fővárosi Állatkertbe, ahova este 11-ig lehet majd ellátogatni.

A Müpa New Orleans Swingfesztivállal készül a hétvégére. Augusztus 25-27 között a nyári szezon utolsó estéinek bizsergető ritmusait ezúttal is kiváló muzsikusok garantálják. Kozma Orsi és zenekara Woody Allent idézi meg, Gyárfás István mesés koncertjén régi nagy rajzfilmslágerek elevenednek meg, a 12 tagú No BS! Brass Band pedig az autentikus New Orleans-i hangulatot hozza a színpadra.

A szombati nap egy kis különlegességet tartogat, ami egyszerre művészet, meditáció és szórakozás. A land art lényege, hogy természetes anyagokból alkossunk valamit, az így keletkezett installációk, térszobrok sajátossága, hogy utána a természet erőire hagyják az alkotásokat, úgyhogy ezért általában lefotózzák a kész műveket, hogy megmaradjon az utókornak. A nyár utolsó hétvégéjén a Római part ad ennek otthont.

Az Iparművészeti Múzeum egy időre lassan bezárja kapuit, így nem érdemes kihagyni a szombati bebarangolását. Az Iparművészeti Múzeum épülete, a magyar szecessziós építészet remekműve. A séta során a résztvevők bejárhatják az épület eldugott helyeit a pincétől a padlásig. A tetőn pedig testközelből csodálhatják meg a mai napig változatlan színű zöld és sárga kerámia cserepeket, Pécs városát szimbolizáló kéményeket, az egyedi kialakítású vízelvezetőket és a csodás kilátást!

 

 

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/41584/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?