Blogolj!

A Szigeten túl is van élet


De még mennyire! Ha szereted a zenét, de a tömeget nem, ha egy kellemes estére vágysz minőségi muzsika mellett, akkor érdemes szemügyre venni, milyen programok is lesznek hétvégén.

Augusztusban kiürül a főváros, mindenki vízpartot keres magának, de ha mégsem tudsz elmenni messzebb, akkor sem kell aggódni, bulik és fesztiválok Budapesten is lesznek.

És nem kell egyből a Szigetre gondolni, bár szerda óta ott is lehet zúzni bőszen, de akadnak kisebb rendezvények is, ha ahhoz támad kedved. Ilyen például a Dirty Black Summer Tribute Fest augusztus 11. és 12. között. A Sziget fesztiválról egyre jobban kiszorulnak a metálosok, de ha téged ez hajt, akkor irány a Dürer kert a hétvégén. Többek között Nightwish, Metallica, Iron Maiden tribute zenekarok zúznak egész éjjel.

Kissé a másik véglet, de ez is tud ugyanolyan pörgős lenni, mint a metál. A Junk Big Band a jazz szerelmeseit veszi célba augusztus 12-én, a Kobuciban. A 20 fős nagyzenekar hangzása, dinamikája és energiája egyedülálló, rövid időn belül írt és beszélt már róluk megannyi hazai, zenei médium. Egyre több neves zenész fogadja el meghívásukat koncertjeikre, így hallhattuk velük már Harcsa Veronikát, Tátrai Tibort, Barabás Lőrincet, Kozma Orsit és Nagy Ádámot is.

Megint más műfaj, de ugyanúgy meghatározó az Országos Beatles Találkozó augusztus 13-án, aminek szintén a Kobuci kert ad otthont. Odavagy a gombafejűekért és a számtalan slágerükért? Akkor nem kérdés, hova mész vasárnap.

Ha viszont kicsit már túl sok lenne a zene, akkor kikapcsolódásként irány a Szabadság híd, hiszen megint a gyalogosoké lesz a terep. Szombaton előveheted a gyermeki énedet és kreativitásodat, a krétát és festéket a szervezők adják ahhoz, hogy Fessük le a Szabadság hidat!

És hogy a kis kedvencekről se feledkezzünk meg: A Hontalan Állatok Világnapja alkalmából augusztus 12-én a Rex Alapítvány kiemelt örökbefogadó napot hirdet. Az Állatszigeten örökbe tudsz fogadni egy kisállatot, de ha épp csak körülnéznél, akkor a szervezők teával és kávéval várnak, az ebből befolyó összeg pedig szintén jótékony célt szolgál.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/41143/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?