Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Zene és tánc kifulladásig

Mi más is lehetne a központi témája egy nyári hétvégének, mint a bulik, hajnalig tartó koncertek és fesztiválok. Ezeket vettük most szemügyre.

Kezdjük is a fővárossal, hiszen attól még, hogy nyár van, nem kell feltétlenül elutazni egy kis nyári vízparti programért. A Várkert Bazár ad helyet a Táncbazár elnevezésű programnak, ami egy több előadásból álló rendvezvénysorozat. Július 20-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes olyan válogatást állít színpadra, melynek során lendületes és sokszínű folklór-műsorukban a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. Július 21-én pedig a Duna Művészegyüttes a képzőművészet, a világzenei hangzás és a virtuozitás keverékével kívánja a nézőt a néptánc-színház csodás világában megmeríteni. Finoman próbál elgondolkodtatni, majd ellazítani, megnyugtatni és végül, de nem utolsó sorban szórakoztatni.

Július 22. a Dunáról, pontosabban a Duna Ünnepéről fog szólni. Budapesten a Vigadó térnél, illetve Szentendrén is érdemes lesz kilátogatni a folyópartra, hiszen hajófelvonulás, a vízen lévő hajósok kürtjelzése, lobogódísze, kirakodóvásár, kiállítások, színpadi bemutatók, gyermek programok, tematikus sétahajózás, hangverseny, különféle versenyek, gasztronómiai bemutatók, filmvetítések várják a közönséget.

Július 20. és 23. között a már hagyományosnak számító Bud Spencer és Terence Hill rajongói fesztivált rendezik meg Velencén. Kedvenc filmjeid, hagymásbabod és a Velencei-tó vár egy jó kis hosszú hétvégére. Nem hangzik azért olyan rosszul, nem igaz?

És ha már hagyományosnak számító fesztiválokról beszélünk, akkor nem mehetünk el a Művészetek Völgye mellett sem. A festői szépségű Balaton-felvidék apró falvaiban megrendezett 10 napos rendezvénysorozatra július 21. és 30. között kerül sor. Huszonhetedik éve ad Kapolcs és környéke lehetőséget arra, hogy kicsit elbújjunk a világ elől, ahol másfél hétig elmerülhetünk a zene, kultúra, művészetek és tánc egyvelegében.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/40445/pics/lead_800x600.png
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?