Blogolj!

Csobbanj velünk!


A hétvége mi másról is szólhatna, mint a vizes vb-ről. Egy nem mindennapi alkalom, aminek mi is részesei lehetünk. A jó hír, hogy nem csak a megnyitót és a versenyszámokat nézhetjük meg, hanem közben beiktathatunk egy kis nyaralást is.

Ugyanis a FINA világbajnokságnak két színhelye is lesz a következő napokban, vagyis ha ki akarsz szakadni Budapest forgatagából, akkor csak le kell utaznod Balatonfüredre és egy csobbanás mellett élőben nyomon követheted a versenyeket is.

Budapest történetének legnagyobb sporteseménye július 14 és 30 között lesz. A vb központi létesítményét Duna Arénának keresztelték el, amelyben az úszás és a műugrás versenyszámait bonyolítják le. A Batthyány tér dunai partszakaszánál felállítandó ideiglenes medencében rendezik majd az óriás toronyugró versenyeket, a vízilabda-mérkőzéseknek a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont, a szinkronúszó versenyek színhelye pedig a Városligeti-tó lesz. Az eseménysorozat pedig mi mással indulhatna, mint egy szuperlátványos megnyitóval pénteken, azaz július 14-én.

A megnyitó este 9 órakor kezdődik Budapest közepén, vagyis a Lánchíd pesti hídfőjénél a Dunán felállított uszályokon, ahol számos előadó és táncos lép majd fel. Mivel Emeli Sandé lemondta a fellépését, így egy másik világhírű énekes, Cee Lo Green pörgeti fel a közönséget. Az Erzsébet hídról, a budai és a pesti rakpartokról, valamint városszerte hét óriáskivetítőről nézhetitek és élvezhetitek a lenyűgöző látványt és hangzást. 

Füreden július 15 és 21 között rendezik meg a nyíltvízi úszók világbajnokságát. A versenypályát a kikötőben, a Tagore-sétány közelében alakítják ki, a lelátóról pazar látvány tárul majd a Tihany-félszigetre is.

Egy kicsit más vizekre evezve (csak hogy stílusosak legyünk) szombaton részesei lehettek egy francia utcabálnak. A Francia Intézet ugyanis ingyenes bulit szervez, ahol három igazán különböző, de a maga nemében különleges zenei formáció áll közönség elé egyetlen este folyamán július 15-én. Az estét Szeder nyitja 18:30-tól, majd a francia Les Garcons trottoirs veszi át a színpadot. A bulit végül a TMX – Dj set zárja és koronázza meg. 

Távolodva kicsit a fővárostól megéri elugrani Velencére a hétvégén, ugyanis már javában dübörög az EFOTT. Július 11-től 17-ig vár titeket, ahol nem csak a kedvenc hazai fellépőidet, hanem Sean Pault és a Hurts nevű brit formációt is megnézhetitek, és nem utolsó sorban tombolhattok rá a vízparton.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/40269/pics/lead_800x600.jpg
FINA2017,programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?