Blogolj!

Irány az éjszaka!


Bár már hivatalosan is megérkezett a nyár, a rekkenő hőség elől sokszor jobb egy kicsit elrejtőzni. Ez viszont nem azt jelenti, hogy kimaradunk a hétvégi programokból, hiszen a következő napok az éjjeli baglyoknak fognak kedvezni.

Ugyanis ezen a hétvégén rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, ami azt jelenti, hogy június 24-én országszerte megnyílnak a kiállítótermek, múzeumok, színházak kapui. Debrecentől Sopronig, a főváros nagy intézményeitől a helyi gyűjteményekig nagyjából 380 intézmény 2100 programjával várnak mindenkit a szervezők. A programok száma szinte végtelen, egészen a budapesti Magyar Nemzeti Galéria éjszakai bebarangolásától kezdve a szegedi Móra Ferenc Múzeumig. Éjszakázásra fel!

És ha már éjszakázás, akkor két múzeum között be lehet iktatni egy kis mozgást is, hiszen péntek estétől szombat hajnalig 14 sportágat próbálhatsz ki a Hősök terén az Olimpia Éjszakáján. Az ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött sportfesztiválon kedvedre mozoghatsz, hiszen lesz futás, kerékpártúra, kajakozás a Városligeti-tavon, Zumbaasztaliteniszjógázáskorfball és még sok minden más.

Június 21 és 24 között rendezik meg a Várkert Bazár és az A38 falai között a Cseh Tamás Fesztivált a Cseh Tamás Program keretein belül. Az ingyenes rendezvényen számos fellépő koncertezik majd, de kétnapos nemzetközi zeneipari találkozót is tartanak csütörtökön és pénteken az A38-on.

A szervezők azt igyekeznek bemutatni, hogy a Cseh Tamás Program intenzív segítséget nyújt a magyar produkciók külföldi érvényesüléséhez, és a magyar klubok bekapcsolódásához a nemzetközi koncertéletbe. A rendezvényen az európai klub- és koncertélet fontos szakemberei mutatják be a nemzetközi zeneipar működését.

Vasárnap, azaz június 25-én pedig az éjjeli nyüzsit a Szabadság hídon is ki lehet pihenni, hiszen a Botellón Budapest alkalmat ad a lazításra. A híd megint a gyalogosoké lesz, amihez jár egy kis zene és piknikezés a Duna fölött. Nem is hangzik rosszuk, nem igaz?

 

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/39540/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?