Blogolj!

Zajlik az élet, folyik a sör


Ezt a hétvégét a rendezvényszervezők a sörnek szentelik elsősorban, de persze azért nem csak a folyékony kenyér lesz az egyetlen táplálék; a megszokott koncertek és Spanyolország egy szelete is eljön hozzánk.

Június 15 és 18 között vár minden sörbarátot a Belvárosi Sörfesztivál a város szívében, a Szabadság téren. A  rendezvényen a legjobb hazai és import sörök, és a legfrissebb kézműves nedűk is felvonulnak, ráadásul nemcsak sörből, street food-ból is lehet bőven válogatni. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat (1200 Ft) kell megvásárolniuk a látogatóknak.

Amellett, hogy a híres bajor sörfesztivál hangulatát szeretnék becsalni a zalai dombok közé, felidézik a régi, nagy, kanizsai sörfesztiválokat is. A finom sörök mellett a Fúvószenekari találkozó résztvevői biztosítják a jó hangulatot és hibába hozza el Charlie a dupla whisky jéggel, a söré lesz a főszerep június 16 és 17 között Nagykanizsán, a Kanizsai Sörfesztiválon.

Ahogy múlt héten Győr az Európai Kulturális Fővárosa Naptól volt hangos, ezen a héten, június 17-én sem áll meg a pörgés és egy igazi zenei időutazásban lehet részünk. A Nyárnyitó Retro koncertnek a Dunakapu tér ad otthont, ahol a kilencvenes évek nagy előadói, Zoltán Erika, a Happy Gang, Sub Bass Monster és a Hip Hop Boyz lépnek fel.

Ha nem jut el valaki Spanyolországba a nyáron, ne essen kétségbe, ugyanis Spanyolország eljön hozzánk. Június 15-én, a tapas világnapja a tökéletes alkalom, hogy megízleld Spanyolország konyhaművészetének miniatűr műremekeit. A budapesti spanyol éttermek mindegyike ajándék falatokkal kedveskedik a fogyasztás mellé, ahogyan az Spanyolországban szokás.

Ha kellően megtömtük a bendőnket mindennel, ami jó, akkor már csak a kikapcsolódás van hátra, amit a Szabihíd by Valyo első felvonása meg is teremt számunkra. 2017 nyarán ugyanis néhány hétvégén újra birtokba vehetik a budapestiek a Szabadság hidat. Június 17-én koncertekkel, vetítésekkel kezdetét veszi a Szabihíd projekt, egy olyan urbanisztikai, köztérfejlesztési kísérlet, ahol a 2016-os spontán hídfoglalást megpróbálják a városi mindennapok részévé tenni.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/39331/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?