Blogolj!

Mert zene az kell!


A nyár mindig tele van jobbnál jobb programokkal, és a fesztiválszezon is beindul ilyenkor, így most elsősorban a zenei rendezvények háza táján néztünk körül. Lesz választék bőven!

Budapest és az ország is tobzódik, ami azt jelenti, hogy ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni.

Szerdától egészen vasárnapig lehet zúzni az Open Road fesztiválon, ahol nem csak a motoroktól lesz hangos ez a pár nap, hanem természetesen igazi rocklegendáktól is. Fellép a fesztiválon a Woodstockot is megjárt angol Ten Years After, a német Alphaville, valamint a Road, a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega és az Edda Művek is. A programok között bemutatót tart Veres Zoltán műrepülő pilóta és Erdős Csaba kaszkadőr is, a vándorcirkuszok misztikus világát tüzes cirkuszi produkciók fogják megeleveníteni és nem marad el a szombati nagy motoros felvonulás sem, amelyben a szervezők szerint több ezer motor vehet majd rész. Tehát Alsóörsöt ellepik a kemény arcok és még csobbanni is lehet. Nem rossz, ugye?

Azért persze Budapest is tartogat izgalmakat a hétvégére. Szombaton ugyanis Zöld/Benn címmel a Magyar Nemzeti Galéria hívja az érdeklődőket egy kis felfedezésre. A pop-up piknik közönsége birtokba veheti a várkupola alatti teret, és olyan teraszok is megnyílnak előtte, melyek a szokásos nyitva tartás során nem látogathatók. A piknik résztvevői olyan terekben jógázhatnak, falatozhatnak és kávézhatnak, ahol korábban még senki sem tette ezt. A rendhagyó program múzeumi jógával indul, majd a kizárólag piknikezni vágyók 10 órakor csatlakozhatnak: érkezhetnek saját elemózsiával, hozhatnak társasjátékot, plédet, heverészhetnek az éteri nyugalmat sugárzó kupola alatt vagy szemlélődhetnek kávézva a magaslati levegőn a harmadik emeleti panorámateraszokról. Az üres kézzel érkezők a helyszínen is beszerezhetik az MNG piknik pakkját, és kávét is kóstolhatnak, illetve specialty kávé workshopon is részt vehetnek.

A Hegyvidéki Napok a városrész legszínesebb és egyben legnépszerűbb családos hétvégéje június 10-11. között ismét visszatér a Gesztenyés-kertbe és a MOM Kultba. Legyen szó bor és gasztro kóstolókról, családos és kisgyermekes programokról, vagy éppen népszerű előadók koncertjeiről - mindenki megtalálja a számítását. 

Júnus 10-én, szombaton tartják meg Győrben az Európa Kulturális Fővárosa Napot, ahol a szervezők gondoskodnak arról, hogy a számos családi program mellett bemutatkozzanak a város kulturális intézményei. Éppen ezért rendkívül színes lesz az esemény-paletta szombaton, mivel többek között láthatja a közönség a Győri balett előadását, néptánccsoportokat, a Győri Filharmonikusokat, illetve a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, valamint a Generációk Háza is megnyitja a kapuit. Egy héttel később, június 17-én sem áll meg a pörgés Győrben és egy igazi zenei időutazásban lehet részünk. A Nyárnyitó Retro koncertnek a Dunakapu tér ad otthon, ahol a kilencvenes évek nagy előadói, Zoltán Erika, a Happy Gang, Sub Bass Monster és a Hip Hop Boyz lépnek fel.

Még mindig zenénél, pontosabban inkább muzsikánál maradva: a Ladikos Fesztivál az elmúlt években túlélt árvizet, de új helyszínen is megteremtette a megszokott hangulatot, most pedig, a 12. évben ismét visszatér a Mosoni-Duna partjára. A Szigetköz szívében Mecséren június 10-én megrendezett népzenei találkozó és fesztivál az ország egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényévé vált: évről évre mintegy száz fellépőt és több ezer látogatót vonz magához. Lesz minden, mi szem-szájnak ingere: főzőverseny, bor- és pálinkakóstolás, folkkocsma, tánctanítás, néprajzi-, kortárs képzőművészeti kiállítás és természetesen zene.

Egy kicsit más vizekre evezve is bőven akad látogatni való, ugyanisúj kísérőrendezvényeket és több mint ezer fellépőt ígér a felvidéki Országos Népművészeti Fesztivál, amelyet idén ismét eredeti színhelyén, Zselízen rendeznek meg június 9. és 11. között. A fesztivál tavaly költözött vissza hagyományos helyszínére, a Garam-parti, jelentős részben magyarok lakta felvidéki kisvárosba, amely ez évben is otthont ad a rendezvénynek. Az ingyenesen látogatható, több helyszínen zajló rendezvény, amelynek központjául ismét a helyi kastélyt körülvevő park szolgál majd, a felvidéki magyar népművészeti tevékenység közel teljes spektrumát bemutatja, ugyanakkor a programok túlnyomó többsége néptánc- és népzenei előadók műsoraiból áll, a fellépők száma idén is meghaladja majd az ezret.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/39112/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?