Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Pezseg a város!

Megkerülhetetlen a jó idő, így nem lehet semmi kifogás: irány a szabad, kapjuk nyakunkba a várost, hiszen program lesz bőven!

Nemrég még a tavasznak örültünk, de sajnos nem sokáig, most meg már a nyár is itt van, ami egyet jelent a nyárindító bulikkal. A Romkert nem is tétlenkedik; Budapest egyik legszebb szakaszán, a Gellért-hegy lábánál, és a Tabán mellett megnyitja kapuit, ezért ingyenes nyárköszöntő bulival készülnek a szervezők egész hétvégén. Így tesz a Budapest Park is, ahol a buli mellett nosztalgiázni is lehet majd péntek éjjel.

De ha már Duna-parti szórakozóhelyekről volt szó, akkor maradjunk is a folyóparton, hiszen május 19. és 21. között a volt Zöld Pardon helyén, a Goldmann György tér ad otthont az 5. Fröccs Pikniknek. Amiből tuti nem lesz hiány: fröccs, zene, jó idő, és bulihangulat!

Nem kell akkor sem messzire menni ha meguntuk a vízpartot, mivel a Bartók Béla út egy hétvége erejéig felpezsdül Eleven tavasz a Bartókon címmel. Május 19-én Buda egy apró szegletét a zene főutcájává is varázsolják. A közösségi programok mellett egyedi ékszerkiállításokkal, dizájnvásárokkal, workshopokkal, galériasétákkal és társasházi programokkal is készülnek a Bartók Béla út legnagyobb tavaszi eseményére. 

Ha viszont unjuk már kicsit Budát, akkor ruccanjunk át Pestre, de nem is olyan messze, hiszen a 22. Múzeumok Majálisának a Múzeumkert ad otthont május 20 és 21 között. Több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből, hogy emlékezetessé tegye ezt a kétnapos, ingyenes fesztivált.

Május 20-án lesz Martin György emléktábla-avatása is a Károly körút 20. szám alatt. Ő volt a magyar és egyetemes folklorisztikai kutatás kiemelkedő alakja, aki az ötvenes, hatvanas és hetvenes években átfogó tanulmányokat végzett hazai és a határon túli néptáncokról.  Életműve olyan koncepciójú szellemi örökség, melynek a hatásában is lemérhető számbavétele és értékelése az elkövetkező generációk feladata. Emléktábláját szombaton 11 órakor avatják fel, ahol jelen lesznek pályatársai, barátai és özvegye is.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/38338/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?