Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Legyen tánc!

Ha minden igaz, hétvégére már megszűnik az őszi időjárás, ami természetesen a színes rendezvényeknek kedvez. Tánc, filmek és kincsek a város közepén; ezeket tartogatják a következő napok.

Az egész hétvégén, vagyis május 12 és 14 között a gigantikus díszleteké és az elvarázsolt történeteké a főszerep a Papp László Budapest Sportarénában. Itt lép színpadra ugyanis a világhírű Cirque du Soleil társulat Varekai című előadásukkal, amiben a nézők megismerhetik „egy vulkán tetején található elbűvölő erdő világát, amelyet hóbortos és elvarázsolt teremtmények laknak.

Május 13. a Táncház Napja, aminek alkalmából felpezseg idén is a belváros. A központi rendezvényt ezúttal is a Liszt Ferenc téren, az első táncháznak helyet adó Írók boltja előtt rendezik, ahol egész nap élőzenével kísért tánc- és énektanítás, gyermekprogramok, mesemondás és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket. Ezt május 12-én egy nemzetközi konferencia előz meg a Hagyományok Háza szervezésében a táncház-módszer külföldi adaptációjáról a Magyarság Házában. A rendezvénysorozat szombat este a Halmos Béla-vándordíj és emlékérem átadásával egybekötött népzenei koncerttel zárul a Zeneakadémián. A táncházmozgalom 45. évfordulóján, a Kodály-év jegyében szerkesztett műsorban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék tanárai, már végzett hallgatói, Horsa István, a Halmos Béla vándorhegedű tavalyi nyertese, valamint a Magyar Állami Népi Együttes zenészei lépnek fel a Hagyományok Háza és a Zeneakadémia Koncertközpont szervezésében.

De nem csak táncolni lehet a hétvégén kifulladásig, hanem filmezni is, ugyanis természetesen idén is megtartják az Artmozik Éjszakáját. Május 12-én hajnalig lesznek nyitva a művész mozik, vagyis a  Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán, ahol egy karszalaggal lehet filmről filmre járni, amíg bírjuk szusszal. Régi klasszikust, kőkemény horrort, és akár magyar sikerfilmet is láthatnak az elvetemült rajongók.

A Dürer Kert vasárnap (május 14.) délelőtt sem pihen, mivel a 13. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválnak ad otthont. Nem csak olvasóknak, hanem rajongóknak, gyűjtőknek és szimpla érdeklődőknek is ott a helyük, hiszen az ország legnagyobb képregényes börzéjén számos kincsre lelhet az ember.

És ha már kincsek: szintén vasárnap lehet kutakodni a WAMP design vásáron. Budapest szívében, az Erzsébet téren újra felfedezhet minden kitartó látogató magának valami izgalmas és érdekes darabot a sok ruhából és kiegészítőkből. Fiatal kezdő és befutott tervezők munkáit lehet megismerni és persze hazavinni.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/38125/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?