Blogolj!

Étel a hasunkba, tánc a talpunk alá és mozgás a lábunkba


Sűrű program vár minket ezen a hétvégén is, hiszen megszaporodnak a jó idő miatt a gasztrofesztiválok és szabadtéri koncertek. Ha ez nem lenne elég, akkor leruccanhatunk vidékre is kicsit enni, mozogni, táncolni.

Mint minden évben, idén sem maradhat el az Óbuda Napja, ami május 5 és 6 között várja a kicsiket és nagyokat, hiszen ingyenes koncertek, gasztroprogramok, bemutatók várnak mindenkit. Többek között fellép majd a Quimby, a Vad fruttik és a Kerekes Band. Részletes program pedig itt található.

A Food Truck Show is ismerős lehet, hiszen ötödik alkalommal rendezik meg ezt a kajás programot a Kincsem Parkban május 5-7 között. A street food mellé most street art is társul, vagyis így az utca legjobb ételei és művészei találkoznak az eseményen, ahol ezen kívül rengetek gyerekprogram, agár- és lóverseny, esténként pedig is koncertek lesznek.

De ha már ételek, akkor az italok sem maradhatnak el. Pontosabban egy ital, a kávé lesz főszereplője az első Budapest Coffee Festivalnak az Iparművészeti Múzeumban május 6-án és 7-én, ahol  találkozhatsz a kávés világ elismert képviselőivel, tőlük lesheted el azokat a fortélyokat, amelyekkel akár otthon is lehetőséged nyílik még izgalmasabb kávé italok fogyasztására.

És ha teletömtük magunkat minden jóval, akkor azt persze le is kell mozogni. Erre pedig nagyon jó alkalmat ad a Dunai Regatta május 6-án. A Dunai Regattán a sárkányhajós és az evezős versenyszámok jelentik a fő csapásirányt. A látványosnak ígérkező versenyszámok mellett extrémsport-bemutatók várnak majd, zárásként pedig hajnalig bulizhatsz majd a rakparton olyan előadókkal, mint az Anna & the Barbies, a Hősök, vagy az Ocho Macho.

És még mindig mozgás: május 6-án érdemes távolabbra is elnézni a fővárostól, hiszen szombaton rendezik meg a Tour de Tisza-tó kerékpárversenyt. A 10. Intersport Tour de Tisza-tó eseményre mehetsz országúti kerékpárral, mountainbike-kal, de akár görkorcsolyával is. Tekerhetsz, gurulhatsz szélsebesen vagy kényelmesen, a Tisza-tó körüli táj szépségében gyönyörködve (itt nevethetek). Az útvonal Magyarország második legnagyobb tava körül halad. Ha nincs bicód az sem baj, hiszen lehet kölcsönözni, ha kocsival érkezel, akkor még ingyen is parkolhatsz, sőt, még a kimerítő tekerés után zuhanyzásra is van lehetőséged, utána pedig lazulhatsz a látványteraszon is a Tiszta-tavi Kerékpáros Centrumban. Ha ez pedig nem lenne elég, akkor 10%-os kedvezménnyel is ehettek a HelloHalban, ha bemutatjátok a rajtszámotokat. További élményekről és kikapcsolódási lehetőségekről itt olvashatok rendszeresen. Most komolyan, kell ennél csábítóbb program?

Naná, hogy kell, hiszen izgalmas programokból sosem elég. Mulatni pedig szeretünk, így a szombati tinnyei Mundruc népfocitornát is fel kell vésni a naptárba. Az esemény a Kárpát-medence különböző területeiről érkező neves néptáncegyüttesek és népi zenekarok közötti futballtornát és össznépi mulatságát jelenti. A rendezvény az 1970-es években induló táncházmozgalom világában teljesen új kezdeményezésnek számít. A néptáncosok döntő többsége természetesen kedveli a sportokat, ennek kibontakoztatására azonban nincs sok lehetőségük, mivel általában „professzionális” táncosként és nem sportolóként tekintenek rájuk, ezért is érdekes a már évek óta megrendezésre kerülő mulatság.

A Népfocitorna idei küzdelmeiben résztvevő csapatok többek között a Bihari János Táncegyüttes, a Vadrózsák Táncegyüttes, az Erkel Ferenc Néptáncegyüttes, a tinnyei Gesztenyevirág Néptánccsoport, a Hagyományok Háza, a Népenész Baráti Csapat, a Kőszobor Baráti Társaság, továbbá a topolyai Cirkalom Táncegyüttes (Délvidék, Vajdaság). Az egésznapos népfocitornát ünnepélyes eredményhirdetés, autentikus népzenei koncert, táncház és össznépi mulatság zárja majd.

Ha pedig nem lett volna elég, a mozgás mellé egy kis kellemes nedűért érdemes elmenni Pécsig, ugyanis május 4-7 között a Bor, Mámor, Pécs & Fűszerünnep keretein belül ízek, illatok, tájak, hangulatok lesznek a főszereplők, vagyis merítés a legjobb borászatokból, sajtokból, pálinkákból, kézműves termékekből. Az idei fesztivál is az előzőek hagyományából merít: a gazdag gasztronómiai választékot igényes könnyű- és világzenei koncertek teszik még színesebbé. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/37888/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?