Blogolj!

Sonka, tojás, nyúl

Elmaradhatatlan kellékei a következő napokban a fent felsoroltak, és természetesen a húsvét alkalmával nem csak sonka, tojás és nyúl, hanem rengeteg program is vár mindenkit.

Az egyik legszínesebbnek ígérkező programkavalkád a Várkert Bazárban lesz: hímestojás-kiállítás, festhető óriástojások, nagykoncertek és iparművészek bemutatója is várja az érdeklődőket szombattól hétfőig (április 15-17) a Várkert Bazár húsvéti szabadtéri programsorozatán. A háromnapos eseményen a kicsik és nagyok egyaránt kikapcsolódhatnak: hímestojás-kiállítás, kézműves foglalkozások, állatsimogató, népzenei koncertek lesznek, többek között pedig fellép majd a Balkan Fanatik, a Kiscsillag és Lajkó Félix is.

Az ingyenesen látogatható rendezvény keretében szabadtéri tojáskiállítás és interaktív tojásdíszítő ház nyílik a Várkert Bazár előtt, ahol megismerhetik a látogatók a Kárpát-medencére jellemző tojásdíszítés hagyományát. A streetfoodosok gasztronómiai kínálata mellett hétfőn Buday Péter mesterszakács tizennyolcféle magyaros fogást készít a Várkert Bazár előtt felállított színpadon. 

A IV. Húsvéti Bárányfesztivált is a hétvégén rendezik meg (április 15-17.) a Vajdahunyadvárban. A szintén három napos programsorozat az egész család számára biztosít szórakozási lehetőséget. A kihelyezett színpadon egymást váltják az előadók, népi együttesek, népzenei csoportok. Hagyományőrző húsvétoló mulatságokkal szórakoztatják a vendégeket. A legkisebbek örömére egy nyuszi és bárány simogatót is berendeznek. A Húsvéti Gasztronómia tárgya a bárány, így készülnek bárányhúsból megszokott és különleges ételek, majd vasárnap főzőversenyen bizonyíthatják hozzáértésüket a főzőmesterek.

Pár lépéssel odébb, a Vasúttörténeti Park Húsvéti nyuszikeresést szervez április 16-17 között. A címadó Nyuszikereső játék során a Parkban elrejtett, fából készült nyuszi figurákat kell megtalálniuk a gyerekeknek, majd az öt állomáson egy-egy kérdésre válaszolva gyűjthetik be a pontokat. Az állatsimogatóban különféle háztáji állatokat lehet megnézni és simogatni. A kézműveskedésben, játékokban elfáradt családokat fellépők szórakoztatják. 

De hogy ne csak a megszokott ünnepi programokat vegyük szemügyre, érdemes ellátogatni A Nyócker málló pompája – szociokulturális kalandozás a Józsefvárosban elnevezésű programra, amit a Magyar Nemzeti Múzeum szervez április 16-án.

Szintén ezen a napon, vagyis vasárnap a Duna felé is lehet ám kacsintgatni, ugyanis II. Dunai Kirajzás névre keresztelt hajós rendezvény keretében az összes budapesti menetrend szerinti, rendezvény- és programhajós cég a rendelkezésre álló hajóival másfél órás felvonulást tart a budapesti belvárosi Duna-szakaszon.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/37161/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?