Blogolj!

Virág, tavasz, húsvét

Eköré a három dolog köré épül ez a hétvége, és bár húsvét még nincs, de virágdömping és tavasz annál inkább. Elsősorban szabadtéri programokat válogattunk össze, hiszen az év egyik legszebb időszaka van most. Használjuk is ki!

Április 8. és 9. között a Várkert Bazár már gőzerővel készül a húsvétra, így Magyar Ízek Húsvéti Vásár címmel kétnapos rendezvénnyel készül a látogatóknak. A vásáron többek között a klasszikus sonka, kolbász, tojás, torma, mustár, savanyúságok, csokoládék és még számos termékkategória mellett igazi különlegességekkel is várja az éhes vendégeket a mintegy 100, Magyarország különböző területeiről érkező kiállító. 

A Rómapi Part a nyár egyik központi helye, de már most felpezsdül az élet a parton, hiszen szombaton Római Parti Liliomkert Piac vár minden kiruccanót. Természetesen elsősorban itt is a hasunk lesz a főszereplő, így a szervezők teával és finom ételekkel készülnek a látogatóknak.

Persze a sok kajás program mellett valamivel kompenzálni is kell, erre pedig jó alkalom a hétvégi 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás. A harmincezresre nőtt tömegre való tekintettel, idén ismét egy egész hétvégés, vagyis két napos rendezvényre lehet számítani.  A tavasz legnagyobb futóeseményén tavaly 74 ország képviseletében több mint kétezer külföldi is rajthoz állt.

De ha tavasz, akkor Sakura Ünnep. Ahogy már említettük, az év egyik legszebb időszaka a mostani, ami nem is érvényesülhetne jobban máshol, mint a Sakura Ünnepen a Fűvészkertben. Több éves hagyomány az ELTE területén, hogy csupán a gyönyörködésen és a pihenésen és a piknikezésen alapul a program. A japán cseresznyefa virágzás pedig erre nagyszerű apropó szombaton.

És ha már piknik, akkor nem maradhat el a Tavaszi Etyeki Piknik sem. Egész hétvégén vár a város zajától nem messze Etyek lankás környéke természetesen italokkal, ételekkel és koncertekkel április 8. és 9. között.

Április 8. még egy nagyon mókás programot szolgáltat, ugyanis Húsvéti ajándékkeresést szerveznek a Normafán. A feladat az lesz, amit a rendezvény címe is sejtet: 100 darab fészket rejtenek el egy adott területen, amit meg kell majd találni. Kincskeresésre fel!

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/36899/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?