Blogolj!

Minden a tavaszról szól


Sőt, már-már nyári magasságokba lép a hőmérő foka, ezért nem is kérdés, hogy ki kell mozdulni a hétvégén. Vegyes programok várnak minket most is, kulturális eseményektől kezdve szabadtéri sütkérezésig.

A kulturális programok már csütörtökön, azaz március 30-án elkezdődnek, ugyanis az Irodalom Éjszakája 2017 elnevezésű eseményt tartják ekkor Budapest belvárosában. Érdemes ellátogatni a helyszínekre (a IX. és V. kerületbe), amik közül olyan is akad, amit alapesetben nem lehet látogatni. A Katona József Színház tagja olvasnak fel 22 helyszínen 22 ország kortárs szerzőinek novelláiból.

És ha már dúl a tavasz, akkor természetesen Budapesti Tavaszi Fesztivál. Idén 37. alkalommal rendezik meg a programsorozatot, ami zenei és kulturális programokat kínál március 31-től egészen április 23-ig. A város felpezsdül, ahogy az a közel 40 helyszín is kb 150 rendezvénnyel, amit a fesztivál tartogat. Az esemény olyan neveket hoz el, mint például John Malkovich, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, és a Komische Oper Berlin.

A tavaszi fesztiválhangulatból a város szívében található Akvárium sem maradhat ki. Akvárium Tavasz Terasz című rendezvénysorozattal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt az Erzsébet tér egyik legmenőbb helye március 31-től április 13-ig.  Naponta adnak akusztikus koncertet hazánk elismert zenészei és friss tehetségei, estéről estére izgalmas programmal kiegészítve a tavasztól folyamatosan pezsgő, élettel teli lépcsőzetes teraszt. Mellettük pedig a gyerekek és a stand up comedy kedvelői sem maradnak szórakozás nélkül, hiszen vasárnaponként gyerekkoncertekkel és Dumaszínházzal is készültek a szervezők.

A hétvége a Szabadság téren sem múlhat el program nélkül, így március 31. és április 1. között grillezést szerveznek a helyszínre, ahol a sütkérezés mellett természetesen zene is lesz: pénteken a soul, funk szerelmesei, szombaton pedig a pop zene rajongói számíthatnak minőségi hangaláfestésre.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/36636/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?