Blogolj!

Farsangi lakmározás


Nincs mese, szeretjük a hasunkat. Ezért mindegy milyen apropóból, de élvezzük az ízeket. A hétvégi budapesti programok pedig újfent remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy ne maradjuk éhesek.

Kezdjük is az egész hétvégén tartó I. Budai Farsangi Fánkfesztivállal. A főszerepben természetesen a fánk áll, hiszen farsangi szezon van. Több, mint 50 féle hagyományos és újragondolt fánk, trendi street food, hagyományos farsangi étek és rengeteg finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. A rendezvény nem csak fánkevésből, hanem élő fánkkészítésből és családi programokból is áll.

A Millenáris Park egyre jobban a gasztro események központi szereplője. Most sem lesz ez másként: február 24 és 26 között Food Truck Rally várja a látogatókat, azaz összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, ebből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült street food-okat egy szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak kedvenceikre étel, ital és édesség kategóriákban.

A Millenáristól nem messze, a Margitutcakilencben is várják az éhes szájakat február 25-én. A Karnevál és disznótoros hétvégi mulatozás enyhén szólva sem hangzik rosszul, főleg ha a hely hangulatát is figyelembe vesszük. Az ételek mellett jelmezbál is lesz, és érdemes is beöltözni, ugyanis a legjobbakat jutalmazzák majd.

Ennyi étel után viszont jól esik egy kis mozgás is. Erre pedig nagyon jó alkalmat ad egy izgalmas föld alatti futás február 25-én. Kezdés a X. kerületi Rottenbiller parkban, ahol az egészen kicsiket is várják a nem mindennapi mozgásra.

Az elvetemültebbek még vasárnap is megtornáztathatják a gyomrukat, mert február 26-án Farsangi Mulatságot tart a Várkert Bazár. A szokásos street food nem maradhat el, ahogy a koncertek, fánksütés, és a maszkabál sem.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/34314/pics/lead_800x600.png
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?