Blogolj!

Áll a bál

Az év ezen szakaszában a báli szezoné a főszerep, így nem lehet megúszni a hétvégét ilyen jellegű programok nélkül. A kínálat sokszínű, vagyis bőven lehet majd válogatni, de ha valaki mégsem érzi azt, hogy bele akarja magát vetni a farsangi báli hangulatba, annak is van tippünk a hétvégére.

Nincs mese, itt a február, farsang és a bálok időszaka, ezért most ezekből szemezgettünk párat. Előnyben azok, akik a parkett ördögei és szeretnek táncolni.

Február 18-án, azaz szombaton veszi kezdetét a Budapesti Táncfesztivál 2017 elnevezésű programsorozat. Külföldi sztárvendégek és a magyar táncélet kiválóságai mutatkoznak be a következő két hétben. A március elsejéig tartó rendezvényen a legnagyobb magyar táncegyüttesek lépnek fel. A Nemzeti Táncszínház társulata, illetve a Fesztivál tizenkét napja alatt számos budapesti bemutató, koprodukció premier, gálaest és tánctörténeti előadás is látható majd.

Február 18-án kerül megrendezésre a XXI. Csángó bál a Millenárison.  A csángó magyarok hagyományos budapesti fesztiválja egész estés - tizenkét óra hosszat tartó -, párhuzamosan futó programokból álló rendezvénysorozat. A színpadi műsort több helyszínen zajló táncház, koncertek, énektanítás és más programok követik. Fellépő vendégek többek között: Szalóki Ági,  Kőketánc Gyerektáncház, Servet Zenekar, Somos Együttes, Zurgó Együttes, Bálint Róbert és Gyúr Gabriella, a Fölszállott a páva csángó díjazottjai.

Február 19-től több alkalommal is nemzetközi szinten elismert zenészek és énekesek lépnek fel a Müpában.Világhírű szólisták és a legismertebb együttesek szerepelnek az immár harmadik Régizene Fesztiválon. A koncertsorozat során Händel, Mozart Vivaldi, Giacomelli és Hasse műveiből hallgathatnak összeállítást az érdeklődők. Az előadások február 19-én, 27-én, március elsején, másodikán és 4-én lesznek.

De hogy ne csak a táncról és zenéről legyen szó: KávéBár Bazár 2017 néven újra a kávéé lesz a főszerep. A belváros szívében, a Teslában február 17 és 18 között kávékülönlegességek, Magyar Latte Art Bajnokság, Magyar Coffee in Good Spirits Bajnokság, Magyar Sommelier BajnokságMagyar Koktél- és Flair Bajnokság szórakoztatja a kávéimádó közönséget, emellett pedig kiállítókkal, előadásokkal, workshopokkal készülnek a szervezők a főváros szórakozónegyedének főutcáján.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/33939/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?