Blogolj!

Változatos programok éjjel-nappal


Ezen a hétvégén a rengeteg könnyűzenei program mellett igyekeztünk kiválasztani pár olyan zenei, illetve kulturális eseményt, ami az előadó, vagy éppen az előadás miatt érdekes, de persze nem feledkeztünk meg a kicsikről sem.

Január 27-én, azaz pénteken egy igazán rendhagyónak ígérkező koncert veszi kezdetét este 8-tól a Müpában. Az Éjszaka címmel futó esemény, ami zenét táncot és költészetet is tartalmaz. A program honlapján így írnak az előadásról:A Bábel-est ezúttal az éjszakába fordul. Sötétséggel és ragyogással, álmokkal és jelenésekkel tele. Amikor egymásba csúszik ébrenlét és alvás; amikor megtörténhet bármi. Az éjszaka csodái ihlették meg a tánc-színházi Tünet együttest is, Weöres Sándor címadó verse alapján. Látomásos előadásukban nemcsak a virrasztás és az álom mosódik össze, hanem a valóság és a képzelet, a rajzolt és az élő alakok is - újrateremtve a világot reggelig. Kifejezetten izgalmas élménnyel csalogatnak tehát pénteken a Müpába.

Szintén a pénteki nap tartogat még zenei ínyencségeket, méghozzá Barabás Lőrinc interpretálásában. A rendkívül tehetséges zenész billentyűkön, trombitán és laptopon egyedül szólaltatja meg dalait, feldolgozásait. A Barabás Lőrinc Live Act/Capa Pop Up elnevezésű zenei összeröffenés groove-os, ritmusos tánczenétől a komolyzenei utalásokig a hangszínek és stílusok egyvelege, a ritmikus témák egy sokoldalú zenei előadássá állnak össze. Mindez egy jazz-zenész kíváncsi szűrőjén keresztül. Mindez a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Január 28-án Szűcs Attila Kísértetek és kísérletek című kiállítását nézhetik meg a látogatók a Ludwig Múzeumban Mundruczó Kornél filmrendező tárlatvezetésével. A kiállításról: Szűcs Attila művein olyan híres történelmi alakok is felbukkannak, mint Nikola Tesla, Horthy Miklós, Buster Keaton, Adolf Hitler és Kádár János, ugyanakkor minden esetben kísérletet tesz arra is, hogy a figurákat festői eszközökkel át is értelmezze. A képein megjelenő ismert és kevésbé ismert személyek általában illékonyak és rejtélyesek, vagyis kísértetiesek, még a freudi értelemben véve is, hiszen többnyire határtalan és kietlen terekben téblábolnak szokatlan módon.A műveket egészen február 19-ig lehet megtekinteni.

Vasárnap egy ingyenes programmal kedveskednek a kisgyerekeknek. A Gyermekvasút – A kulisszák mögött című rendezvény megmutatja és megismerteti a kíváncsi látogatókkal a háttérben zajló munkákat és ahogy írják:Az érdeklődő gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek mozikocsinkban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló különvonaton valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.”

 

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/33442/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?