Blogolj!

Nyakunkon a karácsony

Lassan célegyenesbe érünk, ami a karácsonyi előkészületeket illeti, mindenki ajándékok után fut, dekorációkat keresgél, díszíti a lakást, válogat a fák között. A nagy hajtásban viszont ne feledkezzünk meg a kikapcsolódásról sem.

Ha egy kell egy kis kikapcs, ha a nagy nyüzsiben át akarunk szellemülni és egy kis ünnepi hangulatot akarunk csempészni a mindennapokba, akkor az is elég, ha a számos karácsonyi vásár egyikére ellátogatunk, vagy egyszerűen csak teszünk egy kör a városban, hiszen lépten-nyomon fények, díszek, árusok, sült gesztenye és forralt bor jön velünk szembe. Viszont ha egy picit célirányosabban akarunk „hangolódni”, akkor itt van erre pár tipp:

Ha valaki egyedi, kreatív és szép ajándékkal akarja megajándékozni szeretteit (és ki ne szeretné?), akkor érdemes ellátogatni december 17-18 között az Iparművészeti Múzeumba, ugyanis a már hagyományosnak számító Creative Arts Fair elnevezésű vásár két napon át friss kollekcióval, ötletekkel várja az érdeklődőket. A hazai ékszertervezők, keramikusok és iparművészek munkáit nem csak megismerni lehet, hanem megvásárolni is, illetve a divat szerelmesei sem maradnak ki; karácsonyi darabok között lehet majd válogatni, és nem utolsó sorban a művészekkel személyesen is lehet találkozni a vásár során.  

Az elmúlt pár évben jött divatba egy érdekes szokás így karácsony közeledtével: ha már hideg van, és a giccs is megszaporodik ilyenkor (és kimondottan szeretjük ebben az időszakban), akkor hozzuk össze a kettőt és a jó meleg kötött pulcsijainkat turbózzuk fel egy kicsit. Legyen rajta dísz, boa, flitter, Mikulás, angyalka, karácsonyfa, minden, mi szem-szájnak ingere. És ha ez meg van, akkor kreativitásunkat megünnepelendő legyenek is karácsonyi ronda pulcsis bulik, mert miért is ne? Kissé bizarrul hangzik, de közben jópofa is. Ennek keretében – gondolva a sok bejglire és süteményre, ami vár ránk az ünnepekkor – karácsonyi ronda pulcsis futást szerveznek a Margitszigeten december 17-én, hogy még az ünnepek előtt formába hozzuk magunkat. Pulcsi kötelező!

Mindenkinek vannak olyan szokásai, amit csak karácsonykor csinál, és vannak olyan filmek is, amiket csak karácsonykor néz meg. Persze-persze, elcsépelt már, de akkor is imádjuk: Reszkessetek betörők minden évben! Szinte már-már kötelező, és ez most sem maradhat ki. Aki nem tévében akarja kivételesen nézni, az most megnézheti a lassan klasszikusnak számító két részt a Bem moziban december 20-án, vagyis Kevint és a rosszfiúkat, ahogy egymást hajkurásszák. Kívülről fújjuk, de nincs mit tenni, nem lehet megunni. Mert ugye: nincs karácsony Kevin nélkül. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/32573/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?