Blogolj!

Minden, ami tél, minden, ami karácsony

Két hét, és itt a karácsony, rekordsebességgel mennek a napok, ezért ki is kell használni a hétvégéket, hogy egy kis karácsonyi és kellemes téli hangulatot csempésszünk a sűrű hétköznapok közé. Természetesen a következő napokban is akad pár olyan program, ami hangulatba hoz minket.

A karácsonyi vásárok már javában zajlanak, gyakorlatilag egy hónapja minden második sarkon kézműves bódékba, frissen gőzölgő forralt borosokba botlunk, de ez így van jól, kell az átszellemülés, hiszen ki ne szeretné ezeket az ünnepek közeledtével? A Ráday utcában – pontosabban a Rombusz teraszon - is így gondolták, így ebből következik, hogy december 10-én Forralt bor és Hamburger Fesztivál lesz, ami már nevében hordozza az egyértelműt: kaja, pia egész nap, pitesütő verseny és az elmaradhatatlan buli este; rock & roll utcává alakul át a gasztro fesztivál. Kell ennél több egy jéghideg szombat este?

Szintén szombaton a Tabánban rendeznek egy hangulatfokozó összejövetelt, Tabáni Hógolyózás névvel, ami bár nem szó szerinti hócsatát ígér az időjárás alapján, hanem karácsonyi várakozást, forralt borozást, gyertyafényt, jó társaságot, pálinkákat és sütiket. Kellemes program szombat estére a Tabán tőszomszédságában.

Talán a karácsony a gyerekek legjobban várt ünnepe (a születésnapok mellett), így természetesen rájuk is gondolnak ebben az időszakban a szervezők. December 10-től egészen december 23-ig Adventi készülődés a MINIVERSUM-ban címmel kéthetes programsorozat várja a látogatókat a MINIVERSUM játszóházban. Közös karácsonyfa díszítés, ajándékok, díszek készítésére és persze sok-sok játékra számíthat az, aki ellátogat a gyerekek paradicsomába.

A karácsonyi vásárok nem csak a jól ismert utcai árusok portékáiból állnak, hanem az egyediségről is szólnak. A WAMP második alkalommal szervezi meg Karácsonyi Vásárát a Millenárisban december 11-én, ahol különleges, egyedi ajándékok után lehet kutakodni naphosszat. Szintén vásár és szintén egyediség: december 10-én egy karácsonyi lakásvásár keretén belül a TELEP-en szerveznek kirakodóvásárt, ahol nem csak különlegességekkel találkozhat az ember, hanem saját megunt cuccait is elviheti és eladhatja. Kincskeresésre fel!

December 11-én, vasárnap a nagy ünnepi forgatagot illik tisztességesen kipihenni. Erre a legjobb hely a Római-part, ugyanis a Tél a Rómain nevű esemény elhozza a klasszikus karácsonyi hangulatot; forralt bor, mézeskalács, karácsonyi díszek készítése, zene és nem utolsó sorban maga a helyszín, a Duna-part teszi fel a pontot az i-re. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/32388/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?