Blogolj!

Ünnepi hangulatban a város

Hideg van, hivatalosan is tél, fázunk, de mindezek ellenére ez azt jelenti, hogy közeleg a karácsony, advent második vasárnapja, és ráadásul a Mikulás is errefelé tart, így nem meglepő, hogy a hétvége is elsősorban erről fog szólni.

Az ünnepi hangulathoz maximális erőbedobással járul hozzá a Magyar Állami Operaház, hiszen nem csak a november közepe óta felállított hatalmas karácsonyfa, hanem a december elsejétől induló, minden évben megrendezett Diótörő-fesztivál is gondoskodik a kellemes karácsonyi várakozásról. Egészen december 30-ig hamisítatlan ünnepi légkört varázsolnak az Opera elé és az épületbe is, ugyanis nem csak a díszes fa, a sok vásári bódé, a mézeskalács illata és a fűszeres forraltbor gőze lengi körbe a helyszínt, hanem folyamatos előadásokkal is készül a társulat. Az évtizedes hagyományt idén az eddiginél is több programmal fokozzák: összesen 26 előadással készül a Magyar Nemzeti Balett Csajkovszkij művéből, a Diótörőből, amit kóruskoncertek és adománygyűjtés kísér majd.

Ha tél, akkor korizás, és ezért nem is kell messzire menni! Ha már unod a Műjégpálya zsúfoltságát, akkor egy csodálatos panoráma mellett a Bálna is lehetőséget biztosít a sportos kikapcsolódásra, ami nem csak ingyenes, de természetesen az advent is megkoronázza ezt a kikapcsolódást. Ha két kűr között pihenni akar valaki, akkor a Bálna Advent keretén belül  ingyenes koncertek, forralt bor, street food és kézműves programok várják a látogatókat a Duna-parton. Mindezt egy teljes hónapon keresztül, december másodikától január másodikáig.

A Duna-parti koriparti itt még nem áll meg, ugyanis a Müpa is ezzel készül december 4-én megnyíló Kultúr Kültér névvel.  A Müpa Sátorban gyermekműsorok, könnyűzenei koncertek, látványos újcirkuszi előadások fogadják az ide érkezőket, akik nemcsak a produkciókat nézhetik meg, hanem igazi téli örömöknek hódolhatnak: forralt bort kortyolhatnak, illetve a Müpa Rádió zenéire akár korcsolyázhatnak is. Egészen január 6-ig.

Hétvégén még nem jön a Mikulás, de mindenki gőzerővel készül rá, így nem csoda, hogy december 4-én megrendezik a Margitszigeten a jótékonysági MikuLÁSS futást, ami nem csak a kikapcsolódásról, alakformálásról, hanem közösségteremtésről és jótékonykodásról szól. A MikuLÁSS-t már negyedik éve rendezik meg a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének támogatása apropóján.

1996-ban indult útjára először a Mikulásvonat, így most, 20 év elteltével sem változott a helyzet: a Gyermekvasút december 3-án, 4-én és 6-án újra nekilódul, hogy a lurkók jól szórakozzanak. Közös éneklés, játékok és természetesen a Mikulással való találkozás (ajándékokkal) minden kisgyermekes család kihagyhatatlan programja.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/32175/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?