Blogolj!

A nosztalgia hétvégéje

Ezt a hétvégét leginkább a visszaemlékezés, a gyerekkor, és hazánk egyik legmeghatározóbb alkotója határozza meg. Így a nosztalgia fényében kedvenc rajzfilmünkről, játékainkról és Makovecz Imréről szól a következő pár nap.

November 18-20 között első alkalommal rendezik meg az Arcadia nemzetközi játéktermi kiállítást a Dürer kertben, ami nem csupán a gyerekkor és a múlt egy dabarkáját hozza el az érdeklődők számára, hanem meg is elevenedik, hiszen a kiállítás interaktív, vagyis kb 200 gép próbálható majd ki a játéktermek fénykorából (arcade videó- és játékautomaták és flipperek, valamint a korszak konzolos és számítógépes játékai). Ezeken felül itt lesznek az elmúlt évtizedek népszerű asztali arcade és kvarcjátékai is. A „kockamennyország” lehetőséget biztosít a hazai és külföldi játékgyűjtemények különböző darabjainak kipróbálásra és nem utolsó sorban egy nemzetközi verseny nézői részvételére.

A szombati nap a gyerekeké a Bálnában, ahol a BudapestKids Családi Napon nem csak a már megszokott kézműves foglalkozások, hanem bábszínház, Fonó zenei táncház, baba- és családi játszótér, mesefilm vetítés, Magic Box logikai játékok várják a kicsiket. A nagyobbakra is gondoltak a szervezők, ugyanis pályaválasztás előtt álló fiatalok számára karriertanácsadást tartanak, illetve az elmaradhatatlan koncertek sem hagyhatók figyelmen kívül, hiszen olyan népszerű előadók lépnek fel, mint Szalóki Ági, Kovácsovics Fruzsina és az Alma Együttes.

Szintén szombaton, azaz november 19-én a Toldi mozi előterében, a Toldi Klubban az egyik legjobb és legnagyobb klasszikusnak, az idén 30 éves Macskafogónak állítanak emléket egy buli keretén belül. Aki szerette azért, aki még nem ismeri (bár ilyen talán nincs is), azért látogasson el a Macskafogó 30 elnevezésű partira. Az esemény természetesen magában foglalja a rajzfilm (újra)nézését, és a film stábja is részt vesz a vetítésen, utána pedig Ternovszky Béla mesél a készítésről és annak körülményeiről. Tehát mozizásra, bulizásra fel Grabowskival és Safranekkel!

A megemlékezés itt nem ért véget, hiszen a hétvégén, vagyis november 20-án lenne Makovecz Imre 81 éves. Az organikus építészet atyjának tiszteletére egész hónapban a Héttorony Fesztivál nevű rendezvénysorozat keretén belül a Mester hagyatékának bemutatására kerül sor. Épületei, szellemi hagyatéka köré szerveződve vonultat fel hazai népzenei és világzenei alkotásokat, amelyek a Kárpát-medence népi műveltségét, kollektív emlékezetét és kreativitását szolgálják. November 19-én a Fonó Budai Zeneház ad otthont a fesztivál egyik állomásának, ahol az organikus turisztikai útvonal bemutatása, illetve A nomád szellemi műhelyei és alkotóközösségei című konferencia kerül megrendezésre. November 20-án, a Mester születésnapján pedig a Villányi úti Makovecz-emléktábla koszorúzására, majd Kortárs Népzenei előadásra kerül sor a Pesti Vigadóban. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/31795/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?