Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

1956 testközelből

Különleges programsorozattal várja az érdeklődőket a hétvégén a Skanzen. A látogatók szó szerint a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy milyen is lehetett 60 évvel ezelőtt a forradalom idején vidéken az élet.

A megszokott ünnepi beszédek helyett élő helyszíneken idézik fel a történelmet a hétvégén a Skanzen területén, vagyis a látogatók rendhagyó élményben részesülnek majd, mivel átélhetik, hogyan élt az ötvenes években egy áltagos vidéki magyar család.

A tökéletes hangulat megteremtésében nagy szerepet játszik, hogy a látogatókat bányászdalokat, munkásindulókat éneklő micisapkás, ballonkabátos dolgozók fogadják, akik teherautóról gyűjtik a városban harcolók számára a ruha- és élelmiszer-ellátmányt. Emellett fekete-fehér filmhíradó számol be a legfrissebb történésekről, a recsegő rádióban a tüntetésekről beszélnek. Az élet természetesen nem állhat meg így sem, vagyis a kenyérsütés, korabeli hétköznapi játékok (gombfoci, babázás, golyózás) is megelevenedik a szemünk előtt.

Nem csak a távoli forradalommal, hanem közvetlen következményeivel is szembesülnek majd a látogatók, ugyanis a Skanzen egyes részein bemutatják, hogy hogyan menekülnek emberek tömegei az események elől a menedéket jelentő nyugati határ felé.

A rendhagyó megemlékezés október 22-23 között lesz, mindkét nap ingyenes a belépés a Skanzenbe.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/31148/pics/14770643995747968_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?