Blogolj!

Emlékezik az ország

Közeleg az 1956-os forradalom 60. évfordulója, így nem csoda, hogy a következő napok a megemlékezés jegyében telnek majd. Ezekből a programokból válogattunk.

Már pénteken, azaz október 21-én ingyenes rendezvénnyel várják az érdeklődőket a Dürer kertben, ahol 1956-os emléknapot és könyvbemutatót tartanak. Azon a helyszínen, ahol „most koncertek, előadások, fesztiválok, partyk követik egymást, ott korábban marxizmus-leninizmus tárgyban előadásokat, szemináriumokat tartottak”. Ennek apropóján panoptikum-szerűen fogják megidézik az ötvenes éveket. Három teremben, egész este előadások, koncertek és beszélgetések követik majd egymást.

Október 22-én, Szent Korona-látogatás lesz az Országházban, majd megemlékezés a Műegyetemnél, ahol Történelmet csinált a nép címmel tartanak előadást. Október 23-án már kora reggeltől megkezdődnek az ünnepi programok a Kossuth téren: a nemzeti lobogó felvonása után a forradalom kiemelt helyszínein, vagyis többek között a Műegyetemnél, a Bem szobornál, és a Magyar Rádió épületénél tartanak megemlékezést, illetve a Terror Háza egész nap ingyenesen látogatható. A részletes programok itt találhatóak.

Az Operaház és az Erkel Színház is ’56-os előadásokkal készül: Állami díszelőadással nyit az Operaház, illetve Kádár utolsó beszéde címmel dokumentumjátékot tekinthetnek meg az érdeklődők a Trapézpincében. Az Erkel Színház a nagysikerű 56 csepp vér című előadást tűzi műsorára október 23-án és 31-én.

Egy kicsit könnyedebb programmal, de természetesen szintén ’56-os tematikával készül az A38 is: ingyenes zenés estet tart a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyen hat dalszerző-előadó. A mintegy 3 órás előadás a forradalom jegyében zajlik majd, fellép többek között Beck Zoli és Petruska. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/31100/pics/lead_800x600.png
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?