Blogolj!

Főszerepben a kultúra

Az időjárás már nem annyira kedvez a kellemes szabadtéri programoknak, de mégis akad egy-két olyan rendezvény, ami megéri a didergést. Ha pedig mégsem a kimerészkedést választanánk, akkor sincs semmi vész: kulturális kalandok kavalkádjában sem lesz hiány a hétvégén.

A következő napokat elsősorban a kulturális programok színesítik; számos kiállítás és rendezvény nyílik a héten (és hétvégén), amik közül több is ingyenes, így érdemes körülnézni a környéken.

Lassan itt van az 1956-os forradalom 60. évfordulója, így ezalkalomból a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház fotókiállítást szervezett. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségével karöltve az Associated Press hírügynökség fotóiból készült „…és mégis itt vagyok” című összeállítást október huszadikáig lehet ingyenesen megtekinteni.

A Bartók-emlékév alkalmából #Bartók címmel nemzetközi kiállítást szervezett a Ludwig Múzeum, melynek célja, hogy Bartókhoz és örökségéhez kortárs és/vagy nem megszokott módon jusson el a közönség, illetve szokatlan kontextusba helyezzék Bartók emlékét. A mostani kiállítás a Bartókról kialakult képet, mint folyamatosan jelen lévő, átörökített kulturális toposzt bontja ki és értelmezi tovább. A kiállítást egészen január 29-ig lehet látogatni.

Szintén ingyenes fotókiállítást kínál a Várkert Bazár. Az október 11-én nyíló görög fotográfus, Yannis Roussakis kiállítását egészen október 25-ig lehet megtekinteni, aki az emirátusok különös szokásaiba és hagyományaiba enged betekintést képei segítségével.

A belváros szívében, a Kazinczy utcában a Tesla ad helyet a 8. Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárnak, ahol egyedi irodalmi és kulturális programokkal, dedikálásokkal, hazai és külföldi könyvújdonságokkal várják az érdeklődőket egészen október 16-ig.

A Millenárison szinte már hagyományosan megrendezett Art Market Budapest 2016 idén is megnyitja kapuit október 13-16. között. A rendezvény az aktuális, kortárs képzőművészek alkotásait vonultatja fel a váráson, ahol megismerhetjük a fiatal, feltörekvő művészeket, és galériákat. Mindezt díjtalanul.

Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor mulatság. Ebben a hármasban nem lesz hiány a napokban, hiszen szüreti rendezvények számos helyen lesznek, úgy, mint Esztergomban (Szüreti Fesztivál október 14-16.), Alsógallán (Tatabánya mellett, Búcsúbál október 15.), Tatabányán (Őszi Színparádé, október 15.) és Ócsán (Kaláka vasárnap, október 16.). Gyerekprogramok, gasztronómiai különlegességek és koncertek várják a látogatókat. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/30960/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?