Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Esernyővel a városban

Tagadhatatlan, hogy őszi ruhába öltözött az ország, és ez a ruha elég szürke és esős, de ki mondta, hogy ilyenkor megáll az élet és otthon kell maradni? Lesznek izgalmas programok ezen a hétvégén is, de azért érdemes a hét alatt állandó társunkká vált esernyőt is magunkkal vinni.

Október 4-9. között rendezik meg az Állatszeretet Fesztivált a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol hat napon át számos program, látványosság és élmény várja a látogatókat. A Varázshegy és az Állatkert helyszínei ismeretterjesztő előadásokkal, állatsimogatóval készülnek.

Pár lépéssel arrébb, a Vajdahunyad vára területén a már hungarikummá nyilvánított és több, mint 200 éves múltra visszatekintő, mindenki által ismert édesség lesz a főszerepben; negyedik alkalommal rendezik meg a Kürtőskalács Fesztivált október 7-9. között, ahol nem csak a klasszikus ízekkel, hanem az extrémebb, modernebb változataival is megismerkedhetnek az édesszájú vendégek, emellett pedig különböző eljárásokkal, tippekkel is gazdagodhatnak gyakorlott szakácsok által, és természetesen a kóstolás sem maradhat el.

Akit nem tántorít el egy kis eső, az október 8-án egy érdekes élményben részesülhet. A Tweed Run Budapest szervezésében egy egésznapos program keretén belül Budapest legszebb részeit lehet bejárni, ráadásul, kényelmesen, kétkeréken, viszont korhű ruhákban. Az időutazás során csapatba verődve tekerhetünk el a főváros legérdekesebb helyszíneire, miközben mindenki az 1896 és 1956 közötti időszak bármely jellemző ruhadarabját viselheti. A program így nem csak a résztvevőknek, hanem a járókelőknek is egy élmény lesz. A menet reggel 9-kor a Papnövelde utcából indul, majd délután fejeződik be.

Országszerte számos fürdő nem csak nyáron, hanem egész évben nyitva van, így érdemes kihasználni ezeket a kincseket az év bármely szakában. Pláne akkor hívogató a meleg víz, ha az októberi idő egyre szürkébb és hidegebb. Szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján jobban megismerkedhetünk a több ezer évre visszanyúló fürdőkultúránk gyökereivel és annak értékeivel. Az országos rendezvény célja a hagyományok fenntartása, vagyis a fürdők és annak kedvező hatásainak megismertetése a fiatalabb generációval is. Az idei évben elsősorban a szaunázás, a szaunakultúra kerül a középpontba, illetve annak megfelelő használata és egészségügyi hatásai.

A fürdőzés után tökéletesen lehet zárni a napot egy kis olvasással, ugyanis október 8-án van az Olvasás Éjszakája is. Ennek apropóján számos könyvesboltban ismert színészek, színésznők, írók és költők tartanak beszélgetéseket és felolvasóesteket.

A hetet egy jó kis mozizással lehet zárni, mivel október 9. az Európai Art Mozi Nap. Első alkalommal rendezi meg az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége és az Europa Cinemas ezt az eseményt, melynek elsődleges célja, hogy az európai mozi, az európai film sokszínűségére, és a művész mozik, mint kulturális terek fontosságára felhívja a figyelmet. Premier előtti vetítések, beszélgetések várják a látogatókat vasárnap. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/30771/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?