Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Sörrel, könyvekkel és filmekkel csábítanak el minket a hétvégén

Itt az ősz, nincs mese, de nem kell keseregni, hiszen programból sosem elég, így a hűvös napokra is jut számos olyan rendezvény, ami melengetheti a lelkünket/kedvünket.

A hétvége elsősorban a bulikról és a sörről fog szólni, ami nem is olyan rossz, hiszen ha belegondolunk, az őszi időjárásban egy kis szórakozás sosem árt. Persze, ha valaki visszafogottabb rendezvényre vágyik, annak is tudunk pár tippet adni a következő napokra.

Nyáron az igazi hűvös söröket kortyolgatni, de még mindig kitart a szufla, ami a sörfesztiválokat illeti. Most sem lesz ez másként, hiszen például idén először tartják meg a Sörgasztronómiai Hetet, ami szeptember 23 és 29 között várja vendégeit. A hét során 9 neves budapesti étterem ételeihez párosítva fogyaszthatnak a sörök kedvelői olyan italokat, amelyek tökéletesen passzolnak az adott menühöz. Minden étterem más-más kombinációt kínál, így összesen 27 féle étel 19 különböző sörrel várja a kóstolást.

A sör lesz főszereplője a Sör és Perec Fesztiválnak is a Ráday utcában található Rombusz teraszon is a hétvégén, de már inkább nyárbúcsúztató hangulatban lehet majd iszogatni és perecezni a hangulatos kerthelyiségben. Ugyancsak őszköszöntő/szezonzáró programot szerveznek a Corvin Negyedben. Szeptember 22 és 25 között előadások, sörkóstolók, sörivó versenyek, koncertek várják a látogatókat, akik magyar, cseh, belga és német sörfőzdék termékeivel búcsúztathatják a jó időt.

De aki nem italozásra, hanem más programra vágyik, annak a World Press Photo kiállítás nyújthat izgalmas kikapcsolódást, ugyanis nagyszerű, lélegzetállító, olykor szívszorító képeket láthat a nagyvilágból. Az utazókiállítás szeptember 23-tól egy hónapon át lesz megtekinthető a Néprajzi Múzeumban.

Ha valaki nem a képek, hanem a könyvek szerelmese, akkor annak mindenképpen ott a helye a Könyvritkaságok nemzetközi kiállításán és vásárán, mivel a Magyar Antikváriusok Egyesülete első alkalommal szervezi meg szeptember 24-én és 25-én a Vigadóban ezt az eseményt, ahol olyan könyveket, kottákat, kéziratokat és nyomatokat is bemutatnak, amik ritkaságszámba mennek.

Nem csak könyv- hanem filmkülönlegességek is várják az érdeklődőket a következő napokban, hiszen szeptember 22-én nyitja meg kapuit a Szemrevaló Filmfesztivál, ahol nem a megszokott amerikai filmek, hanem a ritkábban látott osztrák, svájci és német alkotások kerülnek nagyvászonra. Cannes-i kedvenc, német díjazott és még számos film és alkotóik lesznek a vendégek egészen október elsejéig a budapesti Művész Moziban.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/30424/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?