Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Kultúrbomba és csokicunami várható a hétvégén

Bár az ősz lassan, de biztosan megérkezik, és a hétvégén már hiába várjuk a strandidőt, kárpótlásként rengeteg kulturális programra lehet számítani, amit többnapos csokifesztivál édesít meg.

Érdemes Budapesten szétnézni a következő napokban, mert számos izgalmas esemény lesz, hiszen szeptember 17 és 18 között rendezik meg a Kulturális Örökség Napjait, ami attól különleges, hogy olyan múzeumokba, műemlékekbe, középületekbe, fürdőkbe és templomokba juthatunk be, ahová egyébként nem, ezáltal jobban megismerhetjük környezetünk apró érdekességeit és titkait. Az érdekes „felfedezést” egyéb társrendezvények és természetesen koncertek színesítik majd ebben a két napban főváros és országszerte.

Ezen a hétvégén indul és egészen szeptember 25-ig tart az Ars Sacra Fesztivál – Nyitott Templomok Napja is. Az egyházak rendezvényének célja a művészet eszközeivel segíteni Európát, hogy vissza- találjon gyökereihez, a zsidó-keresztény értékekhez. Ehhez pedig évről évre csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész.

A kulturális programok sora itt még nem ér véget, hiszen 15. alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakáját is szeptember 17-én, amihez természetesen szorosan köthető a Pesti Broadway Fesztivál is, ami egész hétvégén át a Nagymező utcában várja az érdeklődőket, hiszen két napon keresztül az Operett Színház színészei szórakoztatják a közönséget zenével, tánccal és koncertekkel.

De hogy a hétvégét egy kicsit meg is édesítsük, érdemes ellátogatni a 6. Édes Napok – Csokoládé és Édességünnepre szeptember 16-18 között, ami a szokásoktól eltérően idén nem a Budai Várban, hanem a Szent István téren és a Zrínyi utcában várja azokat, akik egy kis boldogsághormon adagot szeretnének magukhoz venni különböző ínycsiklandó formában. Az idén megalakult Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) szakmai seregszemléjén belül rendezik meg a fesztivált, ahol 70 kiállító a legfinomabb csokoládékkal, pralinékkal, bonbonokkal, tortákkal és desszertekkel várja a torkos közönséget. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/30270/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?