Blogolj!

Mozi, muzsika, mámor

Beköszöntött az ősz, de az idő szerencsére még megengedi, hogy a szabadban töltsük a hétvégét. Filmcsemegék, ínyencségek és nem utolsó sorban bulik várnak ránk a következő napokban, tehát érdemes kihasználni az utolsó nyárias időszakot a kikapcsolódásra.

Budapest tobzódik, ahogy azt már megszokhattuk, és ez most sem lesz másként. Minden héten és minden sarkon akad manapság egy sör- vagy borfesztivál, tehát nem kell aggódni, ha az egyikről lemaradtunk, jön a másik. Így lesz ez ezen a hétvégén is, ugyanis a XII. Főzdefeszt szeptember 9-11 között megnyitja kapuit a Városligetben, ahol a kézműves sörfőzdék nagy számban érkeznek az ország minden részéről, és helyt kapnak cseh és szlovák sörkészítő cégek is. Készítményeiket közel 100 fajtában, színben és ízesítésben mutatják be a nagyközönségnek. A szomszédban, vagyis a Vajdahunyadvár falai között az V. Szürkemarha Vigadalom ad helyet egy egész hétvégén át a falusi hangulatnak, ahol díjnyertes szürkemarhák, népi játékok, friss ételek és népzene várja a vendégeket.

Ha nem kedvenc a sör, akkor sincs semmi gond, hiszen a Budapest Borfesztivál a Budai Várban azokra is gondol, akik a szőlőből készült nedűt részesítik előnyben. A rendezvény szeptember 8-11 között számos programmal várja a résztvevőket, mint például: borárverés, borkvíz, szüreti felvonulás. És mi más kéne egy kellemes hangulatú estéhez, ha nem a festői környezet és egy-egy finom korty bor?

Festői környezet és jó hangulat nem csak Budán, hanem Martonvásáron is van, és ezen a hétvégén érdemes is kiélvezni ezt, hiszen a Magyar Népdal Napja (szeptember 10-11) alkalmából megrendezett esemény várja azokat a Beethoven Parkban, akik színes zenei programokra vágynak. A hétvégén fellép többek között a Parno Graszt, Boban Markovic Orkestar, a Fölszállott a páva című műsor győztese, emellett pedig Cimbaliband, a Fricska néptáncosai és Pál István „Szalonna” szórakoztatja a közönséget. A kétnapos mulatságot pedig tűzijáték zárja majd.

Ha válogatottan jó, érdekes és minőségi filmekre vágyik valaki, akkor az évente megrendezett Jameson CineFestre, vagyis a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra érdemes ellátogatni, ami idén 13. alkalommal várja a filmínyencségekre vágyó nézőket a belváros szívében. A szeptember 9 és 18 között tartandó fesztivál premier előtti alkotásokat és régi kedvenceket is bemutat a hazai és nemzetközi felhozatalból egyaránt. Idén első alkalommal éjféli vetítésekre is sor kerül, ahol stílusosan klasszikus horrorokat láthatnak a nézők, mint például a Rémálom az Elm utcábant, vagy a Holtak hajnalát. A fesztiválon megemlékeznek Zsigmond Vilmosra, jelen lesz Makk Károly és díjat vesz át az esemény díszvendége, Juliette Binoche, illetve egyes vetített filmek alkotói is jelen lesznek. A vetítések mellett természetesen szakmai programok, kerekasztal-beszélgetések és koncertek várják a filmek szerelmeseit 10 napon át. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/30113/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?