Blogolj!

Itt van az ősz, itt van újra

Itt van, bizony, de ez még nem jelenti azt, hogy egyből jön a cidri, és a négy fal között gubbasztás, hiszen hiába van szeptember, az idő jó, a programok pedig még jobbak.

Szomorúan, de távolodjunk el kicsit a nyaralóhelyektől, és nézzük meg, hogy a balatoni rendezvények után mit tartogat nekünk Budapest. Hiszen itt mindig zajlik az élet, és ez most sincs másként; az évente megrendezett BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál már javában tart, és ha valaki érdekes és izgalmas történetekre, fiatal és friss alkotókra kíváncsi, az még elcsípheti szeptember 4.ig a Puskin moziban. Itt nem csak mozizni, hanem tájékozódni is lehet, hiszen a versenyprogram mellett panorámavetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok színesítik a programot. Izgalmasabb és rendhagyóbb filmnézésből sem lesz hiány szombaton, ami leginkább az éjjeli baglyoknak kedvez. A Corvin moziéjszaka ugyanis újra jelentkezik, ami azt jelenti, hogy már este 18:00-tól hajnalig lehet filmezni kifulladásig.

A Millenáris újfent a gasztronómiának kedvez, hiszen a Beer, Burger, Barbecue fesztivál nem áll meg, és áprilisi jelenése után újra arra készül, hogy megtömje a vendégek hasát. Kézműves sörök, húsos bucik és jó hangulat elsejétől egészen szeptember 4-ig.

Bár a már-már megszokott balatoni borfesztiváloknak vége, így sincs ok panaszra, mivel hétvégén újra itt van a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, ami az eddigieknél gazdagabb és színesebb programokkal, 18 borászattal, és koncertekkel várja az érdeklődőket.

Ha nem Budán, hanem épp Pesten éheznénk meg, akkor sincs gond, mivel a város másik oldalán is a kulináris élvezetek lesznek középpontban, ugyanis szeptember 1 és 4 között tartják az Arena Plaza teraszán az Első Arena V4 Sörfesztivált a Visegrádi Együttműködés 25. évfordulójának alkalmából. Így a számos kézműves sör is a lengyel, szlovák, cseh és magyar termésből kerül majd ki ebben a négy napban.

Nagy a verseny az ételfesztiválok között, ami abból is látszik, hogy szó szerint egymást érik az efféle rendezvények. Az Arena Plaza szomszédságában, a Kincsem Park területén is kaja-pia felhozatallal készülnek a hétvégén, egészen pontosan Food Truck Show-val, ami nem csak streetfoodot jelent, hanem agár- és lóverseny, utcazenészek és artisták is színesítik majd a programot.

Budapest belvárosában sem áll meg az élet egy percre sem; ezen a hétvégén a zenéé és a színházé lesz a főszerep. Szeptember harmadikán a Madách téren immár 6. alkalommal rendezik meg az Örkény kert nevű rendezvényt az Örkény Színház szervezésében. A színházban és a téren is lesznek programok, amelyek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólnak. Pár sarokkal arrébb, a Kazinczy utca ad otthon egy egésznapos utcai zenei fesztiválnak. A Sétáló Karnevál legfőképpen zenével és mulatsággal hirdeti azt, hogy igenis szükség van a város szívében sétálóutcákra, amiket egyfajta családi és közösségi térként lehet kihasználni.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/29912/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?