Blogolj!

Itt a vége? Dehogy!

Igaz, erőteljesen közeledik a nyár utolsó hétvégéje, de szomorkodásra semmi ok, egyre jobb az idő újra, és a programok sem pihennek. Ezerrel dübörög a rendezvényvonat, még utoljára élvezzük ki a hivatalos nyarat!

Budapest nem tétlenkedik, lesz itt mi szem-szájnak ingere, állatkerti mókán át, kaja-pia programok dögivel, vagy akár csak egy kis lazázás a Duna felett.

Bár igazi strandidőt jósolnak hétvégére, ha valaki mégis hűsölni szeretne, akkor irány szombaton a pesti éjszaka, hiszen az Állatkertek Éjszakája extrém élményt nyújthat azoknak, akik este is bepillantást szeretnének nyerni az állatok titokzatos világába. Érdemes felkészülni a nagy programozásra, hiszen a jegy érvényes a Tropicariumba és a Vadasparkba is. Az éjjeli állatlest nem csak Budapesten, hanem országszerte, vagyis a miskolci, veszprémi, győri, szarvasi, szegedi, kecskeméti és debreceni állatkertekben is megrendezik.

Ha buli, akkor dukál mellé egy kis alkohol is. Jelen esetben a sör a főszereplő, hiszen harmadik alkalommal rendezik meg augusztus 26 és 27 között a Dreher Fesztet Kőbányán, a sörgyár területén, ahol olyan igazi, elmaradhatatlan fesztiválarcok lépnek fel, mint Péterfy Bori, az Ivan & the Parazol vagy a Vad Fruttik.

Maradva a jól bevált dolgoknál, vagyis a sörnél, az Allée bevásárlóközpont mellett is gondolnak a finom nedűt kedvelőkre, hiszen augusztus 25 és 28 között rendezik meg a Budapesti Német Sörfesztivált, ami a legjobb bajok söröket és természetesen finom sörkorcsolyákat vonultat fel.

Nem csak a sörösök, a borosok is megtalálhatják helyüket a városban, hiszen a III. Junibor Borünnep azokat várja augusztus 25 és 28 között a Szent István téren, akik 4 nap alatt 32 borász több, mint 100 féle borát szívesen megkóstolná. Gyönyörű környezet Budapest szívében, jobbnál jobb italokkal. Kell ennél több?

A sok fogyasztás után, vagy helyett könnyedebb programok is akadnak, olyanok, mint például egy kis jógázás, meditáció és piknik a Gellért-hegyen vasárnap, ami méltó lezárásának tűnik a hétnek és a nyárnak egyaránt, a város felett, ahogy még utoljára egy láblógatós időtöltés is beleférhet a lezárt Szabadság hídon, a hegy lábánál.

Ha valaki még mindig nem akar leszakadni a Balatontól a szezon vége felé sem, az nem fog unatkozni, sőt, hiszen javában dübörögnek még a fesztiválok. Érdemes Zamárdi felé venni az irányt, ha a hétvégén még el akar csípni egy-két bulit, mivel ott két fesztivál is nyomul a napokban, a Strand Fesztivál, és a B.My.Lake egészen vasárnapig szolgáltatja a festői látványt, és természetesen a talpalávalót.

De ha már szó volt állatokról és Balatonról, akkor a tótól nem túl távol, Diszelben az évente megrendezett Első Magyar Látványtár kiállítását még szeptember végéig meg lehet látogatni, aminek idei témája a „Kutyavilág, oroszlánrész és mást állatságok”, vagyis aki egy kis különlegességre, érdekes alkotásokra és nem utolsó sorban gyönyörű környezetre vágyik, annak ott a helye.

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/29718/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?