Blogolj!

Az átmeneti őszben sem kell otthon maradni


Bár mindenki lélekben kicsit Rióban van, és szépen aranyozódunk is, azért az olimpián kívül nézzünk szét itthon is, hiszen hiába van vége lassan a nyárnak, programok még mindig dögivel vannak.

Nem is kell messzire menni, mivel ha augusztus, akkor Sziget, és egy hét együttlét. Ebben az évben különösen erős a felhozatal, és aki bírja a gyűrődést, és a jó bulikat, az bőven válogathat jobbnál jobb koncertek, programok és előadások közül. Augusztus 10-17 között olyan világsztárokat lehet majd látni és hallani, mint Rihanna, Muse, Sia, Kaiser Chiefs és Manu Chao.

De persze nem csak ebből áll a hét(vége), hiszen mint mindig, most is minden sarkon van egy fesztivál, így aki inkább a folklór felé venné az irányt, annak kedveznek leginkább a következő napok. Nincs kimondottan nyárias idő, így ha a strandot hanyagoljuk is egy kicsit, unatkozni nem fogunk, mivel a Szentendrei Nyári Fesztivál még mindig tart, így ha valaki az utolsó napokat el akarja csípni, az megteheti egészen augusztus 15-ig, de nem messze a várostól Pilisvörösváron is lesz zsibongás, hiszen a hétvége a Vörösvári Napoké: A gyerekeket többek között Kolompos koncert, népi játszóházak és bábszínházi előadások, gólyalábas parasztkomédia és sok egész napos mulatság várja. A fellépők között magyar könnyűzenei sztárok koncertjei mellett több kitűnő sváb zenekar gondoskodik a hangulatról.

Ha már megemlítettük a folklórt, akkor Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál (augusztus 12-22), vagyis irány Tököl, Ráckeve és Százhalombatta. Ennek a népszerű és nagyszabású nyári kulturális rendezvénynek célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkcióin keresztül. A fesztivál több helyszínen, Tökölön (aug. 14-22), Ráckevén (aug. 12-20) és Százhalombattán (aug. 12-22) várja a vendégeket.

Bár nincs kánikula, azért a Balaton még nem marad üresen; izgalmas programokat ígér ez a hétvége is. Alsóörsön már a nyarat búcsúztatják, de búslakodásra semmi ok így sem, a Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál rengeteg programmal várja az érdeklődőket augusztus 13 és 20 között: kulturális és sportprogramok,  a környék borosgazdáinak portékái, gyerekprogramok, koncertek és utcabálok „várják” a nyár végét.

Balatongyörök sem marad ki a jóból és a Bor & Dal Fesztivállal (augusztus 12-14) készülnek a szervezők, ami annyit tesz, hogy mulatság, koncertek, borosgazdák, pecsenyesütödék mellett az augusztus 10 és 14 között megrendezett Interfest Nemzetközi Művészeti Fesztivállal karöltve szórakoztatják a héten az odalátogatókat. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/29384/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?