Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Az átmeneti őszben sem kell otthon maradni

Bár mindenki lélekben kicsit Rióban van, és szépen aranyozódunk is, azért az olimpián kívül nézzünk szét itthon is, hiszen hiába van vége lassan a nyárnak, programok még mindig dögivel vannak.

Nem is kell messzire menni, mivel ha augusztus, akkor Sziget, és egy hét együttlét. Ebben az évben különösen erős a felhozatal, és aki bírja a gyűrődést, és a jó bulikat, az bőven válogathat jobbnál jobb koncertek, programok és előadások közül. Augusztus 10-17 között olyan világsztárokat lehet majd látni és hallani, mint Rihanna, Muse, Sia, Kaiser Chiefs és Manu Chao.

De persze nem csak ebből áll a hét(vége), hiszen mint mindig, most is minden sarkon van egy fesztivál, így aki inkább a folklór felé venné az irányt, annak kedveznek leginkább a következő napok. Nincs kimondottan nyárias idő, így ha a strandot hanyagoljuk is egy kicsit, unatkozni nem fogunk, mivel a Szentendrei Nyári Fesztivál még mindig tart, így ha valaki az utolsó napokat el akarja csípni, az megteheti egészen augusztus 15-ig, de nem messze a várostól Pilisvörösváron is lesz zsibongás, hiszen a hétvége a Vörösvári Napoké: A gyerekeket többek között Kolompos koncert, népi játszóházak és bábszínházi előadások, gólyalábas parasztkomédia és sok egész napos mulatság várja. A fellépők között magyar könnyűzenei sztárok koncertjei mellett több kitűnő sváb zenekar gondoskodik a hangulatról.

Ha már megemlítettük a folklórt, akkor Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál (augusztus 12-22), vagyis irány Tököl, Ráckeve és Százhalombatta. Ennek a népszerű és nagyszabású nyári kulturális rendezvénynek célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkcióin keresztül. A fesztivál több helyszínen, Tökölön (aug. 14-22), Ráckevén (aug. 12-20) és Százhalombattán (aug. 12-22) várja a vendégeket.

Bár nincs kánikula, azért a Balaton még nem marad üresen; izgalmas programokat ígér ez a hétvége is. Alsóörsön már a nyarat búcsúztatják, de búslakodásra semmi ok így sem, a Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál rengeteg programmal várja az érdeklődőket augusztus 13 és 20 között: kulturális és sportprogramok,  a környék borosgazdáinak portékái, gyerekprogramok, koncertek és utcabálok „várják” a nyár végét.

Balatongyörök sem marad ki a jóból és a Bor & Dal Fesztivállal (augusztus 12-14) készülnek a szervezők, ami annyit tesz, hogy mulatság, koncertek, borosgazdák, pecsenyesütödék mellett az augusztus 10 és 14 között megrendezett Interfest Nemzetközi Művészeti Fesztivállal karöltve szórakoztatják a héten az odalátogatókat. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/29384/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?