Blogolj!

Az augusztus finom italokkal és autócsodákkal indít

Beköszöntött az augusztus, de ez még korántsem jelenti azt, hogy vége a nyárnak, sőt, ez a hétvége is rengeteg színes programot kínál. A megszokott borfesztiválok mellett zenei események és autós találkozók uralják a következő pár napot.

Kezdjük rögtön a fővárossal, ahol most is garantált a kikapcsolódás, hiszen az augusztus 5-7 között tartandó Gold Beer Fest – Nemzeti Sörnapok nem csak számos italt sorakoztat fel, hanem nagyszabású fieszta koncertekkel, afrikai tánc- és dobshow-val, rally drift bemutatóval, BigFootTruck Show-val, extrém vidámparkkal szórakoztatja az odalátogatókat.

Aki viszont nem sörökre, hanem egy könnyed koncertsorozatra vágyik, annak nagyon jó alkalmat ad a szórakozásra az augusztus 5-én és 6-án megrendezendő Budavári Palotajáték. Az Operettszínház tagjainak részvételével már hagyománynak számító előadásokat tartanak két napon át. A gálán a magyar Hungarikum, az operett előtt tisztelegnek a műfaj legnagyobbjai. A Csárdáskirálynőn a Víg özvegyen át a Mágnás Miskáig szinte minden nagyoperettből felcsendül majd egy-egy dal.

Ha koncert, akkor nem maradhat ki a kínálatból az idei székesfehérvári FEZEN sem, amit még a hétvégén el lehet csípni. Az augusztus 3 és 6 között tartott fesztivál nem csak hazai előadókkal, hanem nemzetközi sztárokkal is nyomul, mint például a Faithless, vagy a Guano Apes.

Hiába léptünk be a nyár utolsó harmadába, még mindig javában tombol a nyár, vagyis irány Balaton, egészen pontosan Balatonalmádi, ahol már a jól megszokott Borfesztivál (augusztus 5-21) várja a látogatókat, úgy, ahogy Balatonfüred is a finom nedűnek szánja ezt az időszakot, mivel augusztus 6- és 28 között itt is Borhetek várják a kikapcsolódni vágyókat. De persze Csopak sem marad ki a programozásból, hiszen Csopakabana már hatodik alkalommal számít a bulizni, szórakozni vágyó vendégekre a csopaki standon a hétvégén.

Nem kell messzire menni Csopaktól ha további jó programok után akarna nézni bárki, hiszen a Tihanyi Szabadtéri Játékok is ezen a hétvégén indul és tart egészen augusztus 20-ig a Bujtor István szabadtéri színpadon.

De ha már szó esett az autócsodákról, ez a hétvége biztos, hogy az autók, motorok szerelmesinek kedvez: Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált tartanak augusztus 4-7 között Komáromban, a Monostori erődnél, vasárnap II. Országos Seat találkozó lesz Velencén, augusztus 4-6 között Sárvár sem marad ki a jóból, hiszen a Nádasdy vár ad otthont a Vármeeting Motoros és Rockfesztiválnak, illetve Diósgyőr lesz a helyszíne az I. Veteránjármű Rerto kiállításnak és vásárnak augusztus augusztus 5 és 7 között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/29212/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?