Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Nekem a Balaton a Riviéra

Tombol a nyár, és nem csak kánikula van, hanem gyakorlatilag trópusi meleget hozott július vége, így magától értetődő, hogy ezen a héten is leginkább a balatoni, vagy egyéb „vizes” és tóparti programokat vegyük szemügyre. Csobbanjunk hát bele a programtengerbe!

De még mielőtt Balaton, nézzünk körül Budapesten, hiszen a fővárosban sem kell unatkozni, mi több, megsülni sem, hiszen ezen a hétvégén (július 29.) rendezik meg  a Strandok éjszakáját, így péntek este és éjjel számos strand és fürdő tart nyitva, és műsorokkal szórakoztatja a vendégeket. A strandok legalább este 10-ig, de leginkább éjfélig lesznek nyitva, Budapesten többek között a Danubius Hotel: a Hélia, Arena Premier Fitness, Spa Resort Margitsziget és a Flamenco Premier Fitness.

A Strandok éjszakája nem csak a fővárosban, hanem országszerte is várja az éjjeli baglyokat, így a Balatonnál (Alsóörs Községi Strandfürdő, Budatava Strand és a Káptalan füredi Strand Balatonalmádi, a Danubius Health Spa Resort Hévíz, a Diási Játékstrand, a Vonyarcvashegyi Lidó, a Galerius Siófokon), a Dunántúlon (Igalon, Sárváron, Pápán, Celldömölkön, Zalaegerszegen, Barcson, Komáromban, Mosonmagyaróváron, Bükkfürdőn, Harkányban), az Alföldön (Karcagon, Berekfürdőn, Szegeden, Nyíregyháza Sóstón, Berettyóújfalun, Cegléden, Kiskunhalason, Kiskunmajsán, Dávodon, Kisújszálláson, Gyopárosfürdőn, Gyulán, Hajdúszoboszlón), és Észak-Magyarországon (Egerszalókon, Gyöngyösön, Miskolctapolcán, Zsóry-fürdőn) is lehet csobbanni majd.

A többhetes balatoni programokról se feledkezzünk meg, hiszen például a DumaFüred Balatonfüreden, vagy a hangulatos Badacsonyi Borhetek, Borgasztronómiai fesztivál még egészen a hét végéig, vagyis július 31-ig tartanak, és töretlenül várják a finomságokra és humorra éhező vendégeket. Ahogy Badacsony, úgy Zánka is a bornak szenteli ezt az időszakot, így a Zánkai Bornapok végét még el lehet csípni, mivel július 30-ig tart a rendezvény, illetve Vonyarcvashegy sem marad ki a buliból, és a Vonyarci Boros Forgatag nevű esemény július 27 és 31 között várja a finom nedű szerelmeseit.

Bor után pedig jöjjenek a finom ételek, amiből nem lesz hiány, hiszen szinte mindenhol gasztronómiai fesztiválok várják az érdeklődőket, többek között Zamárdiban a Gasztro & Utcza fesztiválon (július 28-31.), ahol street food, finom balatoni borok, kézműves sörök és utcabál lesznek az étlapon és Siófokon pedig a balatoni halak napjának a szombati napot szentelik, ami azt jelenti, hogy terítékre kerül az igazi balatoni hungarikum a keszeg (dévér és vörös szárnyú), a fogas (más nevén süllő), a csuka, harcsa és a balin, és a legfinomabb balatoni halételek mellett szórakoztató programok várják a vendégeket.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/29006/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?