Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Itt az ideje elhagyni a várost!

Ha még eddig nem tették meg, akkor most már tényleg ideje kiszakadni a betondzsungelből és a hétvégén megcélozni a Balatont és környékét. Viszont azoknak is tartogat a következő pár nap izgalmakat, akik mégis Budapesten maradnának. Pazar programok parádéja!

És ha már Budapest, akkor nincs is annál stílusosabb, mint a Duna Ünnepére elnézni. A Vigadó téren július 22-én a nándorfehérvári diadal emlékére hajófelvonulás, kirakodóvásár, kiállítások, színpadi bemutatók, gyerekprogramok, tematikus sétahajózás, hangversenyek, versenyek, gasztronómiai bemutatók, filmvetítés teszik teljesebbé az ünnepséget.

Egy kétnapos fesztivál keretén belül nem messze a Vigadótól pedig Fröccs & Lángos Fesztivál várja a vendégeket a Ráday utcában július 21 és 24 között. A fröccsök Villányi és Neszmélyi borokból készülnek, a lángosok pedig számtalan ízesítéssel sorakoznak majd a 4 nap alatt.

Távolodva a fővárostól Szentendrén máris a Nyári Fesztiválba botolhatunk, ahol szintén az egyik főszereplő a Duna lesz július 23-án és 24-én. Több éves szünet után ismét életre kel Szentendre látványos Duna Ünnepe, amikor is háromezer gyertya úszik a Dunán Händel Vízizenéjének hangjai mellett, illetve a városban és a Duna-parton kulturális, gasztronómiai, nemzetiségi és gyerekprogramok, utcaszínház szórakoztatja a vendégeket.

Bár a Balaton Soundnak vége, és még a Strand Fesztivál nem kezdődött el, ez még nem jelenti azt, hogy csendes lenne a tó, hiszen most is ezerrel ontja magából a Balaton és környéke a programokat. Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő Anna fesztivált tartják ezekben a napokban (július 19-24.) Balatonfüreden és szintén Füred ad otthont július 22 és 31 között a DumaFüred nevezetű rendezvénysorozatnak is.

Javában dübörög a minden évben megrendezésre kerülő Badacsonyi Borhetek is, ami július 15-től egészen 31-ig tart, illetve izgalmas programot tartogat Balatonalmádi is július 22 és augusztus másodika között a Hungarikum Fesztivállal. Tihanyba is visszatérhetünk a Levendula Fesztivál után is, hiszen az ARTplacc Kortás Művészeti és Design Fesztivál veszi kezdetét július 21-én és tart egészen 24-ig.

És ha már művészet, akkor kihagyhatatlan program a Művészetek Völgye, amit idén is a kapolcsi központtal, de mellette környékbeli falvak (Taliándörögd, Vigántpetend) közreműködésével élvezhetünk. A programkínálat az eseményhez hűen rendkívül változatos és színes, ami azt jelenti, hogy kicsit és nagyok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző előadásokat, zenei produkciókat, táncos programokat, amire bőven lesz is idő a festői környezetben, hiszen az összeröffenés július 22-től egészen július 31-ig tart.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/28813/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?