Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Beindult a fesztiválszezon

Kánikula ide, június oda, onnan lehet a legegyértelműbben érzeni, hogy nyár van, hogy felbődül a basszus, zúg a tömeg, mindenki a sátrát keresi és Sopron megtelik bulizni vágyó fiatalokkal. Ha a nyár első fesztiválja, vagyis a VOLT beindul, akkor már biztos, hogy beindul a fesztiválszezon is. De persze nem csak annak tartogatnak erre a hétre programokat, aki Sopronba vágyik.

A VOLT (június 29- július 2) javában dübörög, de aki épp nincs a fesztiválon, az még szombatig meggondolhatja magát, ugyanis a rengeteg fellépő mellett utolsó előtti nap egy öreg motorosnak számító banda, az Iron Maiden lép fel. Aki kihagyta a pár évvel ezlőtti Szigetes fellépésüket, annak irány pénteken Sopron!

Budapesten sem tétlenkednek a szervezők, ugyanis Derby Fesztivált tartanak a Kincsem Parkban július 1-3 között. A program rettentő színes, kicsikre és nagyokra is gondoltak: lóverseny futamok, agárverseny, napközben ingyenes gyerekprogramok, körhinta, arcfestés, állatsimogató, pónilovaglás, kézműves sarok, logikai játékok lesznek, illetve a bor és gasztronómia kitelepült kiállítói pikniket rendeznek és sztárkoncertek fogadják a vendégeket. Szombaton és vasárnap a design szerelmesei is megtalálják számításukat a WAMP művészeti forgatagában. Vasárnap a nagysikerű Lovasíjász című film főszereplője, Kassai Lajos bemutatója és utána közönségtalálkozó várja az érdeklődőket.

Bár a BalatonSound csak jövőhéten kezdődik, a fesztiválok már így is elérték a Balatont, így a tópart számos pontján izgalmas rendezvények lesznek a hétvégén: KeszthelyFest 2016. július 1-3 között, Balaton Átúszás Révfülöpön július másodikán, XI. Ghymes Fesztivál  Hegymagas, Szent György-hegynél július 1-3., Bivalyfesztivál Balatonmagyaródon július 3-án, és végül, de nem utolsó sorban Almádi Napok Balatonalmádiban egész hétvégén.

Zene, de mégsem a nyüzsgő, de kellemetlen fesztiválhangulatot hozza el huszonnegyedik alkalommal a Nemzetközi Gasztroblues Fesztivál a hétvégén, Pakson, illetve a Szent Márton Jazz Fesztivál Pannonhalmán (július 1-2). Minden, ami levendula, vagyis bár a Tihanyi Levendulafesztiválnak vége lesz július elsején, a Levendulahetek váltják ezt Pannonhalmán, a Főapátság Gyógynövénykertjében tíz napon át. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/28318/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?