Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Hosszú nappalok, rövid éjszakák

Forróság tölti el az országot, és nem csak a kánikula, hanem a fociláz miatt is lángol minden és mindenki. A csillagászati nyár immár itt van Szent Iván éjjel együtt, vagyis nem csak az Eb, hanem az év legrövidebb napja is alkalmat ad arra, hogy programozzunk ezerrel.

Ha június, akkor Múzeumok éjszakája. Minden évben megrendezik ezt a kulturális kavalkádot, így idén sem lesz másként; június 25-én éjjel mindenki nyakába veheti a várost, vagy városokat és barangolhat az izgalmak, időszaki vagy éppen az állandó kiállítások között.

Június 25 és 28 között a Barlangok világnapja alkalmat ad arra, hogy nyílt napok keretében lehessen ismerkedni a föld alatti természeti kincseinkkel és nem utolsó sorban jól esik egy kicsit elbújni a forróság elől is. Naponta induló túrák és izgalmak várják az érdeklődőket.

Már javában tart a Hungexpon a Gold Beer Fest – Nemzeti Sörnapok & Extrém és High Tech kiállítás, de a huszadikán indult rendezvénysorozat egészen 25-ig tart. Számos sztárfellépő koncertje, szórakoztató programok és természetesen rengeteg féle és fajta sör várja a kikapcsolódni vágyókat. Ha már sör, akkor jól illik hozzá ez finom hamburger is. Ezt pedig az ételfesztiváloknak mindig helyet adó Millenárisban meg is lehet találni, ugyanis június 23-26 között Hamburger Days lesz.

Budapesttől nem messze is az étel-italé lesz a főszerep, ugyanis a hétvégén Szentendrén megrendezik a III. Sörfesztivált a Dunakorzón, és Kiskunlacházán is degeszre tömhetik magukat a vendégek; XII. Lacipecsenye Fesztivált tartanak.

Ha már nyár, akkor természetesen Balaton. A Szent Iván éj megünneplésére a tóparton is gondolnak, így számos helyen, mint például Vonyarcvashegyen, Zamárdiban, Szántódon, Arácson és Balatonalmádiban is ünneplenek 25-én. Emellett Tihany legendás levenduláiról sem feledkeztek meg, hiszen elkezdődött a Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek nevezetű eseménysorozat, ami magában foglal különböző túrákat Tihany környékén, a Belső-tó és a Tihanyi-félsziget mentén június 20 é 25 között. A nyaralók hasára is gondoltak a szervezők, így aki gasztroprogramra vágyik az a Balatoni Bor- és Halünnepre (Balatonfüred), Gasztrohétre (Balatonakali), vagy halgasztronómiai fesztiválra (Zamárdi) látogasson el a hétvégén.  

Bónuszként pedig vasárnap esti (szinte) kötelező program a magyar válogatottnak szurkolni, hiszen 21 órától a belga csapat ellen lépnek pályára Toulouse-ban, immár a nyolcaddöntőben.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/28156/pics/lead_800x600.jpeg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?