Blogolj!

Sportőrület és sportőrültek

Nem is kérdés, hogy ez a hétvége miről is fog szólni elsősorban. Javában tart az EB, ami alapvetően is megmozgatja a focirajongókat négyévente, de mondani sem kell, hogy most meg pláne; kedd óta focilázban ég az egész ország. Ezért elsősorban erre hangolódunk a hétvégén is.

A hangolódásra pedig egy nagyon jó alapot az június 17-én az Anna and the Barbies újabb extrém őrülete, hiszen az Utópia lemezbemutató turné nem állt meg; a következő koncert a Barba Negra Track-ben lesz. A turné harmadik állomásának neve Az úton, hiszen ahogy a zenekar énekese, Pásztor Anna is mondja: „Bár füstölnek a fékpofák, már mindhiába, szakadék-lét a jelenünk. Az út mentén valahol, az utolsó lakott település után, a magára hagyott ártatlanság stoppol, hüvelykujjával kegyelmet mutatva az őt cserbenhagyó világnak...” Ahogy eddig, most is képviseltetik magukat kortárs művészek: Pál Dániel Levente - költő, a Thália Színitanoda gyermekei, Neszmélyi Emil – hegymászó, valamint Kovács Dóra kötéltáncos, a Baross Imre artistaképző végzős növendéke.

Kedd óta mindenki meg van őrülve itthon, és ez így van jól. Ausztria után szombaton Izland akar majd borsot törni az orrunk alá, így a megtáltosodott magyar válogatottnak most is szurkolhatunk és szurkolunk is. A főváros pedig jobbnál jobb helyekkel csábít minket meccsnézésre és baráti sörözésekre, és úgy, hogy már végérvényesen beköszöntött a nyár, és hétvégén kánikula várható, jól is fog esni egy-egy hideg ital a nagy izgalmak közepette. Aki vállalja a tömeget (viszont a hangulat garantált), akkor a belvárosi kivetítők a legjobbak, mint például az Erzsébet téren az Akvárium klub terasza, a Szabadság tér hatalmas kivetítői és füves placca, a Margitszigeti Atlétikai Centrumról nem is beszélve.

De ha már kánikula és sport, akkor a kettőt nagyon jól egyesíti Balatonfüreden a Magyar Úszás Napja és Nyíltvízi Felnőt Világkupa június 17 és 19 között vagy a XIII. Sirály Tácfesztivál június 19 és 21 között, aminek szintén Balatonfüred ad otthont. Aki viszont kényelmesebb, annak természetesen a már jól megszokott borfesztiválokon a helye, mint például a Máriai Merlot Rosé Fesztiválon Balatonmáriafürdőn június 18-án, vagy szintén ezen a napon a Somlói Éjszakai Pincetúra Somlóvásárhelyen, hiszen az élet nem áll meg napnyugtakor sem, és valljuk be, hogy jól esik néha a nagy meleg elől is elbújni kicsit, főleg egy bor társaságában.

A nyár köszöntéséről Esztergomban sem feledkeznek meg, így Nyárnyitó Fesztivál lesz június 17-28 között, és Győrben is, ahol 4 Évszak Nyárnyitó-Fesztivál koncertet tartanak június 18-án. Az elmaradhatatlan motorostalálkozókból sem lesz hiány, hiszen Ercsiben Honda Shadow VT és VTX Meeting lesz június 17-én, ahogy Velencén pedig Japán Autók és Motorok hétvégéjébe csöppenhetünk június 17- én és 18-án. Bóly sem marad ki a jóból, ugyanis Motoros Napok várnak a kétkerekű-fanatikusokra június 16 és 19 között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/28009/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?