Blogolj!

Hasak és vasak hétvégéje

Nyakunkon egy újabb hétvége, amit leginkább az ínyencek és a járműfanatikusok várhatnak. Lesz itt, mi szem-szájnak ingere, és ha már nyár, akkor természetesen utánanéztünk, hogy mi vár majd ránk a Balatonnál.

Először viszont vegyük szemügyre, hogy mit tartogat nekünk a főváros az elkövetkező pár napban.

A megunhatatlan és nagy népszerűségnek örvendő gasztroprogramok most sem maradnak el, vagyis lesz itt Főzdefeszt 2016. Első Hazai Kézművesfesztivál a Városligetben június 10 és 12 között és kissé beljebb, a belvárosban, egészen pontosan a Klauzál téren pedig I Love Italy – Mediterrán Bor- és Pezsgőfesztivál várja a szomjazó közönséget 9-12. között.

A Budapesti Nyári Fesztivál (június 10-től) keretén belül nem csak a hasunk, hanem az agyunk is jól lakhat, amire nagyszerű alkalmat ad a június 9 és 13 között tartandó Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok.

Budapesten kívül is elsősorban a finomságok dominálnak, ugyanis június 11-én tartják Monoron a Borvidékek Hétvégéjét, illetve Budakalászon június 12-én a Pilis Kóstoló elnevezésű rendezvényt. Zene nélkül mit sem ér a kikapcsolódás, és ha valaki egy kis zúzásra vágyik, akkor június 11-12 között tartandó Szigethalmi Városnapokon bulizhat is ezerrel a Tankcsapdára.

De ha már nyár, akkor Balaton: Felsőörs sem hagyja ki a lakomával összekapcsolt programokat, így június 11-én Felsőörsi Ízutazásra invitálja az érdeklődőket. Balatonfüreden is most tartják meg a Bor-Könyv-Jazzfesztivált és Ünnepi Könyvhetet június 9 és 12 között, így a zene, a nemes italok és könyvek társaságában lehet eltölteni egy hétvégét a Balatonparton…ennél jobb program nem is kell.

De ha mégis, akkor irány a már-már klasszikusnak számító alsóörsi Harley-Davidson Open Road Fest 2016., június 8-12 között. A legendás járművek mellett természetesen koncertek is szórakoztatják a fanatikusokat. De ezen a hétvégén Balatonfenyves is a járműveknek hódol, ugyanis Veteránjármú Találkozót szerveznek június 10 és 12 között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/27856/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?