Blogolj!

Gyerkőcök, túrázók, figyelem!

Úgy tűnik, lassan, de biztosan közeleg a nyár, a borús napokat hátra hagytuk, és itt a meleg idő. Ez pedig nagyszerű alkalmat ad arra, hogy ezt a hétvégét is aktívan használjuk ki, hiszen ne feledjük, május utolsó hétvégéje (pontosabban vasárnapja) a gyerekeké, illetve most indul be a Magyar Nemzeti Parkok hete is. Tehát nincs más hátra, irány a programozás és a napsütés!

A Millenárisra minden hétvégén lehet számítani, ha kellemes időtöltésről van szó. Ez ezen a héten sincs másként, hiszen PlayKID Minimax gyereknap lesz, ahol nem csak a kicsikre, hanem a család többi tagjára is gondoltak a szervezők. Május 28 és 29 között koncertek (Halász Judit, Gryllus Vilmos), ki mit tud, bábszínház, rajzverseny és még számos program várja a gyerkőcöket. Természetesen a Városliget is gondol a gyerekekre, így oda is el lehet menni mókázni, hiszen szintén gyereknapi programokat tartanak. De nem csak az ilyenkor megszokott rendezvényekre lehet elvinni a kicsiket, mivel ezen a hétvégén tartják a 3. Rehab Critical Masst is Budapesten vasárnap, így az Erzsébet téren is koncertek és kulturális és családi programok várják az érdeklődőket.

Kicsit távolabb a fővárostól is bőven akadnak családi programok, mint például a Budakeszi Vadasparkban vasárnap Kutyamajális, Tahitótfaluban Eperfesztivál (május 29-31) és Vecsésen pedig Mesefesztivál (május 28-29).

Nincs annál jobb, mint a gyereknapi forgatagot összekötni egy mini nyaralással. Erre pedig nagyon jó alkalmat ad a siófoki Városi Gyereknap május 29-én, vagy a már megszokott Vonyarci Weekend Vonyarcvashegyen. Nem messze a Balatontól pedig Hetedhét Játékfesztivált tartanak Székesfehérváron, illetve Autó Motor Kiállítás és Vásár is várja azokat a kicsiket és nagyokat Veszprémben, akik odavannak a szép és gyors járművekért. Gyereknapi programok természetesen szerte az országban lesznek még, többek között Zircen, Győrben, Esztergomban, Diósgyőrben, Jászapátiban, Mezőkövesden és Egerben.

Ne feledkezzünk meg a Nemzeti Parkok hetéről sem, hiszen számos izgalmas porgrammal és helyszínnel kecsegtetnek. A Hortobágyi Nemzeti Park programjait összekötik a Debreceni IX. Fazekas Fesztivállal, így gasztrokulturális élményben lesz részük a vendégeknek május 28 és 29 között. Az Aggteleki Nemzeti Park ötvözi a barlangtúrákat a gyerekprogramokkal, illetve az éjszakai túrákkal: játszóházzal, gyerektúrákkal várják az érdeklődőket. A Bükki Nemzeti Park is túrákkal, kiállításokkal és előadásokkal készül Répáshután, Szarvaskőn és Felsőtárkányban (május 31-június 5), ahogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is: május 31 és június 5 között a balatonfüredi Lóczy barlang látogatásra, geotúrára, és Kis-Balatoni túrára lehet számítani.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/27524/pics/lead_800x600.png
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?