Blogolj!

Közeleg a nyár, erre inni kell!

Szerencsére ez a májusi hétvége már jobb időt tartogat számunkra, és ez az előttünk álló rendezvényeken is meglátszik. A nyárias időnek és a nyár közeledtének pedig koccintással fogunk örülni.

A főváros számos olyan programot kínál a hétvégre, ahol az igazi ínyencek örömködhetnek, hiszen torok nem marad majd szárazon. A Millenáris, ahol gyakorlatilag hetente valami gasztro program van, most sem marad ki a jóból, így május 20 és 22 között Nemzetközi Sörfesztivál várja a vendégeket majd, úgy, ahogy a Corvin sétány is, hiszen május 19 és 22 között ott is Szezonnyitó Sörfesztivált tartanak, illetve Óbuda is italokkal készül, ahol május 20 és 21 között szintén Sörfesztivál lesz. Persze a borkedvelőknek sem kell messzire menniük, hiszen Szekszárdi borvidéki bemutató és Kiosk is lesz Budapesten, egészen pontosan május 19-én, a Március 15. téren, és ugyancsak a szőlőből készült nedűért rajongóknak a IV. Fröccspiknik Fesztivál ad teret a kóstolgatásra a Városligetben május 20 és 22 között.

Orbán-nap közeledtével az ehhez kapcsolódó programok is megszaporodnak, ezért nem is kell csodálkozni azon, hogy a szőlőtermés előtérbe kerül, és ha már szőlő, akkor maradjunk is a boroknál. Például a Balaton és környéke is készül erre természetesen, így Vonyarcvashegyen a III. Orbán-napi borünnep (május 25.), illetve a Vonyarci Weekend (május 20-22.) is kecsegtető lehet.

Bükön szintén Ivó-napi Borkóstoló (május 19.), Győrszentivánon pedig Orbán-napi vigasság (május 21.) vár minket, illetve a Szegedi Borfesztiválra is érdemes ellátogatni (május 13-22), mivel a Szeged Napja 10 napos rendezvénysorozat keretén belül számos program várja az érdeklődőket: Szegedi Hídvásár, Gasztro Udvar, Dóm téri Kavalkád és Millenniumi Kávéház programok.

Természetesen Észak-Magyarország is kiveszi a részét az Orbán-napi csődületből, így XXII. Katona- és Bordal Fesztivál várja a vendégeket Abasáron május 21-22 között, illetve Újlőrincfalván is Ivónapot tartanak május 21-én. Szintén ezen a napon, Abaújszántón Nyitott pincék napja lesz, és Monokon is megtartják a Szent Orbán napot és a hozzá köthető rendezvényeket május 21-22 között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/27353/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?