Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A hétvégén a víz az úr

Az időjárás nincs éppen jókedvében, de ha már az eső uralkodik, akkor stílusosan nézzünk vizes környezet után. Vagyis járjunk utána, hogy a Pünkösd és a vízparti helyek milyen programokkal várnak minket.

A Balaton környékén májusban kezdődik a szezon, és ha még nincs is kánikula, a tóparti programok így is csalogatóak lehetnek, hiszen aktív pihenésre, és gyönyörű környezetre lehet számítani. Ehhez pedig teret ad számos település.

Siófok az igazi buliközpont, de tavasszal sem kell aggódni, hiszen május 14-én és 15-én szezonnyitó rendezvények várják a kikapcsolódni vágyókat, így többek között kézműves foglalkozások, a IV. Országos Szaunamester Bajnokság és buli lesz.

Természetesen a pünkösdi programokról sem feledkeznek meg a szervezők, vagyis rengeteg esemény lesz Balaton szerte, egészen pontosan Pünkösdi Vásári Forgatag Felsőörsön (május 14.), négynapos Pünkösdi Vigasságok Hévízen (május 13-16), és a Balatonalmádi Tavaszi Zsongás (május 14-15).

A sportnak is kiváló helyet ad a tópart, ennek apropóján is lesz választék, hiszen Balatonföldváron rendezik meg május 14-én a Bringamánia Tour de Balaton kerékpártúrát, illetve a FittBalatont Balatonfüreden május 15-én.

Szintén Füred ad otthont a XIV. Balatonfüredi Művészeti Fesztiválnak május 13-16 között, és nem utolsó sorban a II. Concours d’Elegance veterán autó szépségversenyen (május 14.) a Vitorlabontó ünnepséggel egy időben három napig lehet csodálni és gyönyörködni a régi vasakban.

Hogy ne csak a szemünket legeltessük és a kulináris évezeteknek is hódoljunk, ellátogathatunk Tihanyba a VI. Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknikre (május 14-15.), vagy a II. Gyenesi Íz-lelőre Gyenesdiásra május 14-én. A kulturális eseményekről sem feledkeznek meg a szervezők, így Keszthelyen a helyünk az Emlékek Napján május 14-én, vagy a kétnapos VII. Szigligeti Várfesztiválon május 15 és 16 között.

Eltávolodva a Balatontól és környékétől nem szabad megfeledkezni a legnagyobb pünkösdi eseményről, a Csíksomlyói zarándoklatról és pünkösdi búcsúról. Az ünnepi programokkal május 13-17 között várják a látogatókat.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/27240/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?