Blogolj!

Programcunami közeledik!

Tavasz, május, pünkösd, hosszú hétvége. Vagyis minden adott ahhoz, hogy megint ne unatkozhassunk. Ennek megfelelően a következő napokban is lehet bőven válogatni a gasztro-, gyerek-, és szabadidős programok közül.

Természetesen Budapest sem maradhat ki a pünkösdi programinvázióból, így a Millenárison – ahogy azt már megszokhattuk – négynapos Gourmet Fesztivált tartanak május 12-15 között, a Bálnában pedig leöblíthetjük a finom falatokat a VII. Belga Sörfesztivál keretein belül május 13-tól 15-ig. Ha viszont Budán akarunk időzni, akkor a Svábhegyi Pünkösdi Búcsú a legmegfelelőbb helyszín (május 14-16) a XII. kerületi Diana-parkban, ahol a mókáé, zenéé, és a jókedvé lesz a főszerep 3 napon keresztül. Ha már móka, akkor a kellemeset kössük össze a hasznossal, amire pedig a legjobb hely a Vajdahunyadvár, ahol a Miénk a vár! IV. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál programjai számos izgalmas és érdekes programmal várják azokat május 14-16 között, akik érdeklődnek a történelem iránt. A szabad téren viselet- és fegyverbemutatók, vitézi felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok, lovagi játék, zene, tánc, bábszínház szórakoztatják a vendégeket. Emellett pedig kiállítások és gasztronómiai programok is színesítik a palettát.

Bár mostanában kissé morcos az idő, a május akkor is sok mindenkit megihlet, így nem csoda, hogy a Pünkösdi nyitott pincék napja (május 14-16) jó kikapcsolódás. Az 1996 óta megrendezett eseményen borászatok, borospicék és borvidékek mutatják és kóstoltatják meg boraikat különböző bortúrák keretein belül. Így az Etyeki Borangoló (május 14-15), a Pannonhalmi Borvidék borfalui (május 14-16), a Szekszárdi, a Villányi és az Egri Borvidék is kínálja borait, pezsgőit és pálinkáit.

Utcabálokból sem lesz hiány a hét második felében: Székesfehérvár belvárosa a XII. Pünkösdi Virágálomnak ad helyet május 13-16 között, míg nem messze a várostól, Gárdonyban pedig Pünkösdi Utcabált tartanak május 15-én. A Velencei-tó túloldalán a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeregető Találkozó alkalmával pedig kicsik és nagyok élvezhetik a sárkányok látványát, vagy akár egy többméteres repülő medvét.

A Dunántúlon még számos program várja az érdeklődőket, mint például az Alfa Fesztivál Várpalotán (május 13-15), egyhónapos vigadalom Zalaegerszegen, vagyis az Egerszeg Fesztivál május 13 - június 12 között és egy igen bulisnak ígérkező esemény leginkább a fiataloknak, a Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál Esztergomban május 14-16 között Quimbyvel, Halott Pénzzel és élő Abba Show-val.

(a hosszú hétvége miatt bőven van még programkínálat, vagyis a folytatás is hamarosan következik :) )

 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/27216/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?