Blogolj!

Eső? Kit érdekel?

Bár eléggé szeszélyes mostanában az időjárás, és nem igazán kedvez a szabadtéri programoknak, mégis ezekből lesz a legtöbb a hétvégén. Izgalmas események várnak ránk ezen a héten is, így érdemes megkockáztatni a kiruccanást.

Ha Budapesten szétnézünk, kb minden sarkon akad valami érdekesnek ígérkező dolog, leginkább utcabálok, piknikek és buli, buli, buli.

Péntektől vasárnapig az évente megrendezett, de idén más helyen, a Ligetben tartott gasztro- és zenei esemény, a Rosalia Fesztivál várja a bor és zene szerelmeseit. Nem csak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is gondoltak a szervezők; különféle programokkal, kézműves műhellyel és játszóházzal várják a kicsiket, amíg a nagyok a Margaret Islandre, vagy az Intim Torna Illegálra ropják egy pohár bor mellett. Mivel buli, buli hátán, így az Óbudai napokat sem érdemes kihagyni hétvégén, aminek központja a Szentlélek tér és Békásmegyer több pontja lesz. A fellépők között pedig Péterfy Bori és Demjén Ferenc is megtalálható.

Míg a Dürer kert az underground zenéé szombaton, addig a Liszt Ferenc tér a Táncház Napjának ad teret, nem utolsó sorban a Műegyetem rakpart pedig a Dunai Regatta otthona lesz, ahol nem csak koncertek, hanem látványosságok is lesznek, hiszen sárkányhajó versenyt sem lát mindennap az ember a Dunán.  Ha már Duna, akkor annak közepén is csak bulik várnak, egészen pontosan a Margitszigeten, mivel ott tartják meg május 8-án az Európa-napi fesztivált: futóverseny kezdésnek, majd Rúzsa Magdi koncert zárásképpen. A Székely Fesztiválról se feledkezzünk meg, ami a Margitszigettől nem messze, a Millenárisban lesz megtartva május 5 és 8 között. A gasztronómiáé, kultúráé és a kézműveseké lesz a főszerep.

Kalandozzunk kicsit távolabbra, hiszen bőven lesz még program: izgalmas kikapcsolódásnak ígérkezik a Taksonyi Motoros Majális természetesen motoros felvonulással, gyerekprogramokkal és az elmaradhatatlan koncertekkel május 7-én. A Balaton környéke sem marad ki a programozásból, így lehet válogatni többek között a Balatonfenyvesi Bodzanapok (május 6-8), a badacsonyi Bortriatlon (május 7-9), a keszthelyi Őseink élete és étkeik- a Honfoglalás korának megidézése (május 7-8) elnevezésű rendezvények között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/27068/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?